15 taškų antro kėlinio pabaigoje atsilikę šeimininkai kitus du ketvirčius laimėjo 39 taškų skirtumu, pakartodami jiems patiems priklausiusį Eurolygos rekordą.

2009-2010 metų sezone „Panathinaikos“ antroje susitikimo su Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) dalyje buvo pranašesni 60:21.

Šįkart per paskutines 20 min. sukaupti skaičiai buvo vienodai iškalbingi – 62:23.

„Keistos rungtynės. Blogai sužaidėme pirmą pusę, daug klysdami tiek gynyboje, tiek puolime. O antroji mums buvo geriausia šiame sezone“, – konstatavo nugalėtojų treneris Dejanas Radonjičius.

„Pirmoje pusėje mes tarsi neegzistavome, buvome tingūs – tai buvo gėdinga. Tačiau turime užtektinai talento ir vėliau parodėme, kas iš tiesų yra „Panathinaikos“, – pridūrė Kėdainių „Nevėžyje“ praeityje žaidęs ekipos gynėjas Georgios Kalaitzakis.

„Neįtikėtina, bet akivaizdu“, – taip aukštyn kojomis apvirtusias rungtynes apibūdino gazzetta.gr.

Galbūt PAO ir nebūtų iš flegmatiško senbernaro pavirtęs nasrus šiepiančiu rotveileriu, jei ne Parisas Lee, staiga ėmęs demonstruoti aukštąjį pilotažą abiejose aikštės pusėse.

3 kamuolius nudžiovęs gynėjas pats į krepšį smeigė 5 iš 6 tritaškių ir viso suvertė 24 taškus. Atrodė, kad 27-erių amerikietis tiesiog gali pataikyti iš bet kur.

„Negaliu paaiškinti, kas nutiko. Jaučiausi tarsi savame pasaulyje – lyg vienas pats sau mėtyčiau į krepšį“, – pečiais traukė keturis karjeros Eurolygoje rekordus (naudingumo, rezultatyvumo bei pataikytų dvitaškių ir tritaškių) ketvirtadienį fiksavęs žaidėjas.

O galbūt Graikijos vicečempionus „ant blakstienų“ pastatė klubo prezidento Vassilio Parthenopoulo apsilankymas rūbinėje per rungtynių pertrauką. Remiantis SDNA informacija, „Panathinaikos“ vadovas buvo įsiutęs ir žodžių nesirinko.

„Jis tiesiog pasakė, kad privalome žaisti geriau, nes atstovaujame didžiai komandai“, – atsiliepė P. Lee.

Vis dėlto, nors „Žalgiris“ Atėnuose nudegė skaudžiai, patiems nugalėtojams pernelyg kilti į padebesius nėra ko.

„Kad ir kaip pasibaigtų šis sezonas, ateities krepšinio istorikams bus ką veikti studijuojant šios „Panathinaikos“ komandos pasirodymą. Tačiau jai dabar derėtų būti ypač atsargiai – ši pergalė nepakeičia ničnieko iš to, apie ką nuolat kalbėdavome pastaruoju metu. Žaidimą vis dar verkiant reikia taisyti, vis dar verkiant reikia stabilumo“, – apibendrino SDNA.

Turnyro lentelėje D. Radonjičiaus auklėtiniai pakilo laipteliu aukštyn į 15-ą vietą (8/13). „Žalgiris“ smuktelėjo ant šeštos pakopos (12/9).

„Panathinaikos“ kol kas yra pirmasis klubas, sugebėjęs du kartus šiame sezone įveikti kauniečius.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvejos Eurolygos rungtynės: trečiadienį akistata Stambule su čempionės titulą ginančia „Anadolu Efes“ (Turkija) ir penktadienį namuose su Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją