Prie to solidžiai prisidėjo rinktinės gynėjas Deividas Sirvydis, pelnęs 21-ą tašką.

Tai – rezultatyviausias D. Sirvydžio mačas šiame sezone, o taip pat ir asmeninis taškų rekordas Europos taurėje. Prieš tai Europos taurėje rezultatyviausias rungtynes gynėjas sužaidė 2018 m. sezone, kuomet „Ryto“ ir UNIKS mače buvo pelnęs 18 taškų.


Jam sėkmingai talkino Gediminas Orelikas, pelnęs 19 taškų bei surinkęs 25 naudingumo balus.

Įpusėjus pirmam kėliniui panevėžiečiai po Vytenio Lipkevičiaus tritaškio įgijo 9 taškų pranašumą (18:9), bet varžovai neleido nutolti ir jau pirmąją antro ketvirčio minutę mažino atsilikimą iki minimumo (23:22).

Atkakli kova vyko ir toliau, bet kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidę šeimininkai į pertrauką nusinešė 7 taškų persvarą (43:36). Per pirmąją mačo pusę „7bet-Lietkabeliui“ G. Orelikas buvo pelnęs 12 taškų.

Po trečiojo kėlinio Panevėžio ekipa pirmavo 2 taškais (61:59).

Įpusėjus lemiamam ketvirčiui po G. Oreliko tritaškio ir V. Lipkevičiaus baudos metimo „7bet-Lietkabelis“ įgijo dviženklę persvarą (69:59). Likus mažiau nei 3 min. Salonikų klubo treneris Ioannis Kastritis gavo dvi technines ir buvo pašalintas iš rungtynių.

Dviženklį pranašumą panevėžiečiai išlaikė iki pat rungtynių pabaigos.

„Lietkabelis“: Deividas Sirvydis 21 (4/5 dvit., 2/7 trit., 7/10 baud., 16 naud. b.), Gediminas Orelikas 19 (1/1 dvit., 4/7 trit., 5/6 baud., 25 naud.b.), Nikola Popovič 13, Donatas Sabeckis ir Vytenis Lipkevičius po 6, Gabrielius Maldūnas 5 taškai.

„Aris“: Vassilis Toliopoulos 19, Silvio de Sousa 16, Roberto Gallinat 15 taškų.

Artimiausias rungtynes „Lietkabelis“ Europoje žais spalio 17 d. Vokietijoje prieš Ulmo „Ratiopharm“.

Statistika

Panevėžiečiams tai buvo pirmasis mačas namie šio sezono Europos taurės turnyre, kurį Roberto Štelmaherio auklėtiniai praėjusią savaitę pradėjo nesėkme Podgoricoje 65:75 prieš „Budučnost“.

„Aris“ klubas taip pat nesėkme pradėjo tarptautines kovas: 66:82 namuose nusileido „Gran Canaria“ klubui.

Turnyro reguliarusis sezonas startavo spalio pradžioje ir tęsis iki vasario pradžios, į atkrintamąsias pateks po šešias stipriausias abiejų grupių komandas.

Pirmas dvi vietas užėmusios ekipos žengs tiesiai į ketvirtfinalį, likusios keturios varžysis aštuntfinalyje.

Aštuntfinaliai ir ketvirtfinaliai iš vienerių rungtynių bus sužaisti pirmoje kovo pusėje, pusfinalių ir finalo serijos iki trijų pergalių numatytos nuo kovo pabaigos iki balandžio vidurio.


Standings provided by Sofascore


Šimtmetį skaičiuojantys svečiai

Praėjusiais metais savo šimtmetį atšventęs Salonikų klubas buvo įkurtas 1922 m. ir jau 1930 m. iškovojo pirmąjį Graikijos lygos trofėjų. Tiesa, antrojo titulo reikėjo ilgokai palaukti – antrasis titulas iškovotas tik po beveik penkių dešimtmečių (1979 m.).

Jau kitame sezone į komandą atvyko studijas JAV baigęs Nikos Galis, pradėjęs naują „Ario“ erą.

Vienas geriausių visų laikų Europos krepšininkų savo komandą atvedė į aštuonis triumfus Graikijos lygoje, šešias iškovotas Graikijos taures ir tris Eurolygos finalo ketvertus.

Stebėdama Galio ir kompanijos žygius šventė visa Graikija, o tuo laikotarpiu šalyje krepšinis populiarumu net nukonkuravo futbolą.

Galis paliko klubą 1992 m., bet po metų Salonikų komandai dar pavyko laimėti tuometinį antrą pagal pajėgumą Europos turnyrą.

Tačiau čia šlovinga klubo era ir baigėsi. „Aris“ pradėjo skęsti skolose, kol galiausiai buvo priverstas baigti savo gyvavimą 2003 m. Tuomet vietiniai verslininkai atvertė kitą istorijos lapą įkurdami naują juridinį vietą ir klubas po truputį sugrįžo ten, kur kadaise buvo – 2004-2012 m. „Aris“ dukart žaidė Eurolygoje ir šešiskart Europos taurėje.

Vėliau klubas, iki dabar, kartą žaidė Europos taurėje ir dukart FIBA Čempionų lygoje, tačiau paskutinį kartą tik 2017-18 m. sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją