„Akcentavome, kad „Barcelona“ paskutines dvi savaites demonstruoja kovą ir norą, tačiau mes šiandien tuo juos pranokome. Mes šiandien išpildėme žaidimo planą, visas smulkmenas. Tai tikrai buvo vienos iš geriausių sezono rungtynių“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Mūsų darbas žaisti ir tik po to skaičiuoti. Dabar toks etapas, kai komandos jau žiūri į priekį ir keičia prioritetus. Mūsų prioritetas – Eurolyga. Nuostabus jausmas kovoti, kai už tavo nugaros yra grandai, kurie jau dėl nieko nekovoja.
Šarūnas Jasikevičius

Puikią formą demonstruojantis „Žalgiris“ gerina vieną rekordą po kito, o paskutinėse rungtynėse pergales švenčia užtikrintais skirtumais. Tuo tarpu kai kurios garsios Europos komandos jau nebeturi jokių galimybių tęsti pasirodymą Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

„Mūsų darbas žaisti ir tik po to skaičiuoti. Dabar toks etapas, kai komandos jau žiūri į priekį ir keičia prioritetus. Mūsų prioritetas – Eurolyga. Nuostabus jausmas kovoti, kai už tavo nugaros yra grandai, kurie jau dėl nieko nekovoja. Tokie klubai, kaip „Efes“, kaip „Barcelona“ jau nekovoja. Puikus jausmas.

Tai žaidėjų atsidavimas. Treneris gali daug ką akcentuoti, rodyti video, tačiau viską padaro žaidėjai. Nebus visada viskas idealiai, bet dėl žaidimo plano išpildymo šiandien buvo fantastinis žaidėjų pasirodymas“, – kabėjo Š. Jasikevičius.

Beje, ši pergalė buvo rekordinė ir pačiam Š. Jasikevičiui – jis tapo daugiausiai pergalių Eurolygoje iškovojusiu „Žalgirio“ treneriu. Tiesa, 31-osios pergalės Šaras nesureikšmino.

„Nelabai daug tai reiškia. Taip yra tik dėl to, kad dabar Eurolygoje žaidžiama daugiau rungtynių. Esu tikras, kad jei tiek būtų žaidžiama rungtynių anksčiau, kiti treneriai tikrai būtų pasiekę tą patį“, –kuklinosi Š. Jasikevičius.

Nevyniojo žodžių į vatą

Naujasis „Barcelonos“ strategas Svetislavas Pešičius neslėpė, kad ketvirtadienį jo auklėtiniai neturėjo šansų.

„Sveikinimai Šarūnui ir visai komandai. Žaidžiant tokiame lygyje, tokiame fiziniame lygyje kaip žaidė „Žalgiris“, kauniečiai turi visas galimybes patekti į geriausiųjų aštuntuką. Mes žaidėme taip, kaip leido varžovai.

Kita vertus, mes turime rimtų problemų, du žaidėjai šiandien negalėjo žaisti, trys žaidėjai nesitreniravo pastarąją savaitę. Be to, rungtynių metu mes netekome dviejų žaidėjų.

Bet žmonės žino, kad aš nemėgstu skųstis – šiandien „Žalgiris“ sužaidė puikias rungtynes, puikiai gynėsi, puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių“, - spaudos konferencijoje kalbėjo S. Pešičius.

Įdomu, kad įprastai pagirtinai dėl atšokusių kamuolių kovojantis Katalonijos klubas ketvirtadienio rungtynėse kovą po krepšiu pralaimėjo net 22:32.

Kovo 9 dieną „Žalgiris“ vėl žais savo aikštėje – susigrums su titulą ginančia Stambulo „Fenerbahce“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)