R. Peniko teigimu, sulipdyti naują komandą bus nelengva užduotis.

„Prireiks daug darbo, nes komanda yra suburta iš skirtingo lygio žaidėjų. Tačiau, žinoma, kiek leis mūsų jėgos, stengsimės siekti kuo geresnių rezultatų‟.

Per savo karjerą treneris išugdė ne vieną garsų Lietuvos krepšininką. Jo auklėtiniu yra buvęs dabartinis Europos vyrų krepšinio vicečempionas Martynas Pocius, o taip pat Europos U-16 vicečempionai Denisas Krestininas, Paulius Naraškevičius, Artūras Makovskis ir Augustinas Jankaitis.

R. Penikas, per savo kaip krepšininko karjerą, net septynis sezonus yra žaidęs istoriniame Vilniaus krepšinio klube „Statyba“.

Ilgametę patirtį ir laimėjimus su vaikų ekipomis treneris kaupė savo buvusioje darbovietėje – Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje (ŠMKA), kurioje R. Penikas dirbo 13 metų. Buvęs „Statybos“ gynėjas praėjusį sezoną treniravo moterų krepšinio komandą „Utena‟.

Šį sezoną SKM trenerių štabą taip pat sustiprino buvęs Brėmerhafeno „Eisbaren“ ir Kauno „Žalgirio“ treneris Algirdas Milonas, iš Vilniaus krepšinio mokyklos atvyko buvęs krepšininkas Gintaras Šerkšnas.

SKM ir toliau dirbs žinomi krepšinio specialistai Gintaras Razutis, Algirdas Budėnas, buvę krepšininkai Eligijus Redeckas, Virginijus Sirvydis ir Vaida Pacauskienė bei būrys jaunų talentingų krepšinio trenerių.

Sporto konsultanto pareigas eina vienas geriausių Lietuvos trenerių Rūtenis Paulauskas.
Š
į sezoną mokykloje treniruosis 3000 vaikų, jiems sudaromos geriausios sąlygos sportuoti šalia namų ir dalyvauti jaunimo Eurolygos, Lietuvos ir Vilniaus čempionatuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)