R. Naciui jau praėjusiame sezone RKL pirmenybėse buvo akivaizdžiai per ankšta. 196 cm ūgio puolėjas A divizione per 28 sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnydavo beveik po 30 taškų ir atkovodavo po 7 kamuolius. Raidas Nacius pasižymėjo ir stebėtinu taiklumu iš trijų taškų zonos - pataikymas siekė 42,1 proc. Jo atstovaujama komanda RKL ketvirtfinalyje nusileido čempionais tapusiems Raseinių „Rasams“ ir liko penktoje vietoje.

R. Naciui priklauso ir du pastarųjų dvejų metų RKL rekordai. Šių metų vasario mėnesį mače su Kauno „United-Radijas Tau“ pastarasis pelnė net 51 tašką ir pataikė 12 tritaškių iš 20.

- Ar pačiam šis „Neptūno“ pasiūlymas buvo netikėtas? O gal jau anksčiau buvo užuominų, kad tavimi domimasi?

- Po praėjusio sezono RKL teko treniruotis su „Neptūnu“ keletą kartų, bet tada dar negalvojau apie kontraktą. Kalbėjome su LCC treneriu Mariumi Tamoliu apie tokią galimybę, bet nieko tikslaus nežinojau. Kalbos buvo anksčiau, bet, be abejo, po „Neptūno“ patekimo į Eurolygą tikrai nežinojau, ko tikėtis.

- RKL jau praėjusį sezoną akivaizdžiai tau buvo ankšta, tačiau ar jautiesi pasiruošęs aukščiausio lygio kovoms?

- RKL jaučiau didelį trenerio ir komandos draugų pasitikėjimą manimi, todėl, manau, ir rezultatai buvo pakankamai geri. Čia viskas kitaip: reikia prisitaikyti, dar daugiau dirbti, įgauti trenerio ir komandos draugų pasitikėjimą iš naujo. Ar esu pasiruošęs, parodys rezultatai. Bet žinau tiek, kas esu pasiruošęs daug dirbti.

- Ką davė dalyvavimas RKL pirmenybėse? Ar lyga svariai prisidėjo prie tokio karjeros šuolio?

- RKL davė labai daug, nes baigęs sporto mokyklą metus niekur nežaidžiau. Tada gavau pasiūlymą mokytis LCC universitete, kuris po pertraukos vėl startavo RKL. Pradžioje buvo taip pat nelengva, bet sunkios treniruotės davė rezultatus. RKL buvo pirmas žingsnis link profesionalaus krepšinio, todėl, manau, kad tikrai prisidėjo prie to, kur esu šiandien.

- Ką galėtum patarti jaunuoliams, kurie dar tik pradeda savo kelią RKL ir svajoja vieną dieną prasimušti į geriausias šalies komandas?

- Patarčiau netinginiauti ir sunkiai dirbti ne tik per treniruotes, bet ir papildomai.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)