Paaiškėjus, kad prasiskolinęs „Žalgiris“ kitą sezoną žaidėjų atlyginimams išgalės skirti tik apie 10 mln. litų, prognozuota, jog išlaikyti R. Javtoką kauniečiai neturi šansų.

Tačiau panašu, kad 33-ejų krepšininkas paseks „Žalgirio“ kapitono Pauliaus Jankūno pėdomis ir pirmenybę skirs ne didesniam uždarbiui, o galimybei gyventi tėvynėje.

„Žalgiryje“ sudarytos geros sąlygos žaisti ir treniruotis, o Kaunas – krepšinio miestas. Sunku išvykti iš Lietuvos, kai čia viskas vietoje: ir šeima, ir draugai, čia gimęs, užaugęs. Man čia viskas patinka, tenkina, todėl norėtųsi likti“, – pagrindinius argumentus atskleidė R. Javtokas.

Nuo pirmadienio jis Palangoje su kitais Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatais ruošiasi Europos čempionatui Slovėnijoje.

Pusę praėjusio sezono dėl pėdos traumos praleidęs gynybos specialistas teigia kol kas nejaučiantis jokių signalų, jog sveikatos problemos galėtų atsinaujinti.

„Pailsėjau, atsigavau, tikiuosi, viskas pagerėjo. Dabar tik antra diena rinktinėje, tai sveikata dar laiko, – šypsojosi R. Javtokas. – Tikros savo būklės nežinau, bet tikiu, kad viskas bus gerai. Laikas juk gydo.“

Olimpinės atrankos turnyre Venesueloje pernai patirta trauma žaidėjui atsiliepė ir finansiškai: Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) įsivėlus į teisinius ginčus su draudimo bendrove, R. Javtokui kol kas pervesta tik dalis priklausančios išmokos. Tačiau aukštaūgis to nesureikšmino.

„Procesas vyksta, kai tik kas nors bus nuspręsta, apie tai sužinosiu. O kol kas nesuku sau galvos. Federacija, agentai ir klubas visa tai derina, todėl ne man spręsti“, – nesijaudino krepšininkas.

Kol rinktinei vadovavo treneris Kęstutis Kemzūra, R. Javtokas ėjo simbolines komandos kapitono pareigas. Bent jau kol kas jis tą patį daro ir Jono Kazlausko treniruotėse.

„Kol kas niekas nieko dėl naujų kapitono rinkimų nekalbėjo. Išeina, kad vis dar esu kapitonas. Bent jau vis dar aš pirmas po treniruotės, kai visi sudedame rankas savo šūkiui, pasakau „mes už Lietuvą!“ – kalbėjo R. Javtokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)