Mėgsta komedijas

Robertas Javtokas pasakoja, kad vaikystėje į teatrą tikrai vaikščiodavo ir jam tai visada patikdavo. Pasak krepšininko, iš teatro visada išeidavo ir išeina labai pakilios nuotaikos. „Dabar dažniausiai į teatrą bilietus nuperka žmona, tačiau, deja, dėl įtempto grafiko prisijungti man pavyksta retai. Taigi kompaniją jai palaiko tėvai“, – kalbėjo žalgirietis.

Paprašytas prisiminti, kada paskutinį kartą teko lankytis teatre, neslepia – šiemet dar nespėjo. „Aš labiau mėgstu žiūrėti komedijas. Iš tokių įsimintinų – labai patiko „Urvinis žmogus“. Neseniai buvome nuėję ir į spektaklį, kuriame vaidino Mantas Stonkus, pavadinimo neprisiminsiu, bet irgi patiko. Taip pat einame į teatrą ir su vaikais – savaime aišku, į vaikiškus spektaklius“, – pasakojo R. Javtokas.

Atsakydamas į klausimą, ar galėtų įvardinti norimą suvaidinti personažą, žalgirietis ilgai ieško atsakymo. „Sunku pasakyti. Žinau, kad meilė scenose nenorėčiau – žmona neleistų (juokiasi). Galbūt spektaklyje, kur daugiau veiksmo“, – svarstė krepšininkas.

Vaidybai krepšinyje – ne vieta

Yra krepšininkų, kurie yra pagarsėję būtent dėl savo vaidybos elementų aikštelėje. Gal aktorystės sugebėjimai praverčia? „Aktorystė yra menas, aš asmeniškai vaidinti nemoku ir to nedarau“, – dėstė žalgirietis, tačiau pripažino, kad aikštelėje su tuo susidurti tenka.

„Būna, kad priešininkas suvaidina pražangą, tada tikrai nesmagu. Todėl galvoju, kad aktorystė – puikus menas, bet aikštelėje, rimtų mačų metų – tam ne vieta“, – tikino žaidėjas. Nebent, kaip sako pats, per šventes. Panašias, kokia įvyks kovo 23 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur Teatro dienos proga žalgiriečiai priims teatralų iššūkį.

Vertinti aktorių ir teatralų galimybių įveikti Kauno ekipą Robertas nesiėmė. „Na, suprantame, kad mes nesuvaidinsime taip, kaip jie. Yra tekę filmuotis reklamose – tai išties sunkus darbas. O jie – nesužais taip, kaip mes. Tebūnie tai tiesiog labai smagi ir graži šventė, kad visiems būtų linksma“, – linkėjo kauniečių vidurio puolėjas.

Kovo 23 dieną į akistatą su žalgiriečiais stos Lietuvos teatrų rinktinė, kuri bus sudaryta iš garsiausių Lietuvos teatro ir televizijos aktorių bei režisierių – Rimanto Bagdzevčiaus, Sakalo Uždavinio, Eglės Jackaitės, Kęstučio Jakšto, Ramūno Šimukausko ir kitų garsių Lietuvos teatralų pavardės.

Renginys prasidės 19.00 val. Kauno „Žalgirio“ sezono abonementų savininkams įėjimas – nemokamas, o bilietus, kurie kainuoja nuo 5 iki 10 eurų, galima įsigyti „Žalgirio“ arenos kasoje, internetu arba „Bilietų pasaulio“ kasose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)