Pasinaudojęs laisva nuo treniruočių diena R. Fernandezas atvyko į gimtąją Maljorką, kur apsilankė savo vardo treniruočių stovykloje ir pasidalijo mintimis apie Ispanijos rinktinės laukiančius iššūkius.

Rio bus labai, labai sunku. Ką jau kalbėti apie tokias komandas kaip Argentina, Prancūzija ir Serbija. Be abejo, didžiausias iššūkis – JAV rinktinė, būtų fantastika ją nugalėti.
Rudy Fernandezas
R. Fernandezui – 31-eri, tačiau Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės jam bus jau ketvirtosios. Pirmą sykį prestižiškiausiame krepšinio turnyre Ispanijos rinktinės marškinėlius jis apsivilko dar 2004-aisiais Atėnuose, o 2008-aisiais Pekine ir 2012-aisiais Londone su komanda jam pavyko nužygiuoti iki pat finalo, kuriame abu kartus buvo pralaimėta JAV krepšininkams.

„Daugeliui mūsų komandos žaidėjų tai gali būti paskutinės olimpinės žaidynės, man taip pat. Esu 31-erių metų ir, ačiū Dievui, laimėjau daug įvairių titulų, tačiau man vis tiek trūksta olimpinių žaidynių aukso ir NBA čempiono žiedo. Pastarasis nuo manęs vis labiau tolsta, tačiau olimpinis triumfas – įgyvendinamas dalykas. Rio tiek aš, tiek komanda kovosime taip, lyg mums tai būtų paskutinės žaidynės“, – pareiškė R. Fernandezas.

Rio de Žaneiro krepšinio turnyrą Ispanijos rinktinė pradės B grupėje kartu su Lietuvos, Brazilijos, Argentinos, Nigerijos ir Kroatijos ekipomis. Nors pažymi, kad laukia labai rimti iššūkiai, Lietuvos rinktinės tarp pagrindinių grėsmių ispanams Rudy nemato.

„Rio bus labai, labai sunku. Ką jau kalbėti apie tokias komandas kaip Argentina, Prancūzija ir Serbija. Be abejo, didžiausias iššūkis – JAV rinktinė, būtų fantastika ją nugalėti, – dėstė jis. – Žinoma, tai bus labai nelengva, kadangi visi JAV rinktinės žaidėjai surinkti iš NBA, jie nori toliau tęsti šlovingą savo šalies krepšinio istoriją. Visgi mes šiemet irgi turėsime itin galingą rinktinę, todėl gali būti visko. Apskritai, laimėti tris medalius iš eilės olimpinėse žaidynėse Ispanijai būtų kažkas neįtikėtino, tai būtų istorinis pasiekimas.
Pirmadienį laukia mačas su Lietuva – tai bus rimtas išbandymas, nes žaisime išvykoje su stipria komanda. Turėsime būti pasirengę fiziškai ir būti stiprūs kaip kumštis. Tačiau kontrolinės rungtynės yra viena, o olimpinės žaidynės – visai kas kita.
Rudy Fernandezas
Ateinantį pirmadienį Kaune Ispanijos rinktinė žais kontrolines rungtynes su Lietuva, o ketvirtadienį Malagoje vyks „atsakomasis“ abiejų komandų mačas – rinktinės tarpusavyje susitiks dar sykį. Visgi paklaustas apie būsimas akistatas su lietuviais, R. Fernandezas kalbą suko į šalį.

„Taip, pirmadienį laukia mačas su Lietuva – tai bus rimtas išbandymas, nes žaisime išvykoje su stipria komanda. Turėsime būti pasirengę fiziškai ir būti stiprūs kaip kumštis. Tačiau kontrolinės rungtynės yra viena, o olimpinės žaidynės – visai kas kita. Ten laukia kitokios kovos, ir aš neslėpsiu, kad labiausiai norėčiau susikauti su JAV rinktine finale, – aiškino R. Fernandezas. –
Visada yra daug vilčių.

Asmeniškai man tai bus jau ketvirtoji olimpiada, pernelyg nebesinervinu, nes viską jau teko išgyventi, tačiau atstovauti savo šaliai kiekvieną sykį yra didžiulė garbė, pridedanti tam tikro jauduliuko.“

Kalbėdamas apie savo sportinę formą Madrido „Real“ puolėjas pažymėjo, kad ji vis gerėja, tačiau po sezono pradžioje patirtos traumos prireikė nemažai laiko, kad pavyktų atsigauti.

„Buvo nelengvi metai. Patyriau traumą, ilgą laiką negalėjau padėti komandai, tačiau Madride manęs visi laukė ir, sugrįžus ant parketo, pasitikėjo. Tai man pridėjo pasitikėjimo savomis jėgomis. Šią akimirką pagalvojau ir supratau, kad rinktinei atiduodu jau 14-tą vasarą iš eilės. Ir man labai malonu, kad visi treneriai manimi pasitikėjo.

Taip pat ir Sergio Scariolo. Rio mes galime nuveikti labai daug, svarbu, kad būtų visi geriausi. Dabar daugiausiai klausimų visiems kyla dėl Marco Gasolio. Aš žinau, kad jis labai nori būti Rio, tačiau privalo galvoti apie savo ateitį, todėl sprendimo reikės palaukti“, – kalbėjo R. Fernandezas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (247)