Lietuvoje 24 metų 206 cm ūgio aukštaūgio laukia ne tik nauji komandos draugai ar dar neištyrinėta šalis, bet ir anksčiau nesutiktas karjeros iššūkis – žaidimas Eurolygoje.

Prieš atvykdamas į Kauną krepšininkas dalijosi savo įspūdžiais apie būsimą karjeros etapą „Žalgiryje“ bei kitus dalykus su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku „Žalgiris Insider“ tinklalaidėje. Antroje tinklalaidės dalyje, skirtoje tik „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams, krepšininkas atsakė ir į sirgalių klausimus.

„Manau, kad bus smagu. Norėjau turėti galimybę žaisti komandoje, kurioje turėčiau vaidmenį ir gaučiau žaisti reikšmingas minutes, kur galėčiau atsiskleisti, tobulėti ir būti dar geresniu.

Manau, kad man ir mano šeimai tai bus gera vieta, tad jau esu pasiruošęs prisijungti prie komandos ir žaisti“, – tvirtino B. Manekas.

Praėjusiame sezone profesionalo karjerą Australijos Perto „Wildcats“ klube pradėjęs amerikietis sezono eigoje persikėlė į Bursos „Tofaš“ klubą, žaidžiantį aukščiausioje Turkijos krepšinio lygoje. Užsirekomendavęs kaip efektyviai puolimą išplečiantis aukštaūgis, krepšininkas spėjo susipažinti ir su Turkijos lygoje žaidžiančių Eurolygos klubų pajėgumu.

„Kai persikėliau į Turkiją, žaidėme ir su „Fenerbahče“, su „Anadolu Efes“ klubas. Man komandos draugai sakydavo, kad šios komandos geresnės, jos turi didesnį biudžetą. Man sakė, kad jos žaidžia Eurolygoje ir aš greitai sužinojau, ką tai reiškia, nes iki tol nebuvau daug apie tai girdėjęs.

Buvo labai smagu išbandyti savo jėgas prieš Eurolygos komandas. Tai leido man suprasti, kad aš ir toliau noriu žaisti tokiame lygyje“, – tvirtino naujasis žalgirietis.

Turkijoje B.Manekas susipažino ir su ilgus metus Kauno „Žalgiryje“ žaidusiu Artūru Milakniu. Abu krepšininkai buvo tarp daugiausiai tritaškių sezone savo komandoje Turkijos krepšinio lygoje pataikiusių žaidėjų. A.Milaknis per 20 susitikimų realizavo 43 iš 115 (37,4 proc.), o B.Manekas per 13 rungtynių – 34 iš 99 (34,3 proc.).

„Jis papasakojo, kiek metų žaidė „Žalgirio“ klube, kur yra žaidęs kitur. Man patiko, ką išgirdau iš Artūro, – pasakojo žaidėjas. – Treniruotėse turėdavome metimų rutinas ir fiksuodavome, kiek pataikydavome metimų.

Esu užtikrintas, kad jis visada finišuodavo pirmas įmetęs daugiausiai metimų. Turėdavome per treniruotę sumesti 200-300 metimų, jis visada pirmaudavo pagal pataikytus metimus. iš įvairių situacijų – po driblingo, po judesių ar poroje su kitu komandos draugu. Jis visada būdavo tarp pirmaujančių. Jis puikus metikas, labai gudrus žaidėjas. Man buvo labai smagu žaisti su juo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją