„Teko stebėti abu pusfinalio susitikimus ir finalo rungtynes, tai pamačiau gerą tendenciją, kad tokiame amžiuje jokie favoritų statusai negalioja, – teigė Lietuvos U16 ir Šiaulių „Šiaulių“ komandos treneris G. Petrauskas. – Teko atidžiau stebėti galimus rinktinės kandidatus, kai kurie iš jų nuvylė. Tiesa, čia vaikinai sužaidė po dvejas rungtynes, patys jie žino kam nelabai pasisekė, svarbu, kad toliau dirbtų ir forma gerėtų. Pirmosiose pusfinalių rungtynių minutėse matėsi ir didelis jaudulys, visi norėjo kuo geriau pasirodyti. Vėliau krepšininkai susitvarkė ir demonstravo gerą krepšinį“.

Šešiolikmečių vaikinų čempionato laimėtojais tapo Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ krepšininkai. Donato Veličkos treniruojami kauniečiai reguliariame sezone užėmė tik 7 poziciją, tačiau nuo atkrintamųjų varžybų pradžios demonstravo puikią formą ir pasipuošė aukso medaliais. „Aisčiai“ lemiamose finalo rungtynėse 78:66 įveikė favoritais laikytus Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos auklėtinius.

„Įrodėme, kad galime žaisti, nes pastaruoju metu visi kalbėjo, kad mums tik sekasi, – teigė Kauno KM „Aisčiai“ treneris D. Velička. – Stengiausi savo komandą įtikinti, kad jie gali žaisti. Ne visada svarbiausi yra garsūs vardai, reikia kovoti aikštėje“.

„Kauniečiai padarė labai didelį darbą, jie norėjo laimėti ir tai jiems pavyko“, – kalbėjo šalies jaunučių rinktinės treneris G. Petrauskas. – „Aisčiai“ puikiai dirbo tiek puolime, tiek gynyboje. Puolime juos į priekį vedė vienas žaidėjas, tačiau gynyboje kauniečiai parodė komandinius veiksmus“.

Finalo ketverte lyg ant sparnų žaidė Kauno KM „Aisčiai“ žaidėjas Arnas Velička. Penkiolikmetis pusfinalyje prieš Sabonio krepšinio centro komandą pelnė 35 taškus, atkovojo 15 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 2 metimus blokavo ir surinko 38 naudingumo balus. Finale A. Velička surinko 35 taškus, atkovojo 10 ir perėmė 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 36 naudingumo balus.

„Niekas mūsų rimtai nevertino, nebuvome laikomi favoritais, tačiau norėjome visiems įrodyti. Sunkiai dirbome ir pasiekėme pergalę, – po finalo mačo teigė A. Velička. – Dabar jau galvosime apie Europos čempionatą Lietuvoje. Labai jo laukiu ir tikiuosi, kad pavyks patekti į galutinį dvyliktuką. Manau, galime sėkmingai pasirodyti“.

„Arnas mums labai daug padėjo. Sezono metu treniruočių kartu turime mažai, nes jis sportuoja su metais vyresniais vaikinais. Jo prisijungimas prie mūsų komandos yra didelė paspirtis. A.Velička daug prisideda prie mūsų pergalių“, – po lemiamų kovų gerų žodžių savo auklėtiniui negailėjo „Aisčių“ treneris D. Velička.

Bronzos medalius iškovojo namuose žaidę „saboniukai“, kurie rungtynėse dėl trečiosios vietos 82:63 įveikė Vilniaus krepšinio mokyklos atstovus.

Čempionams ir prizininkams medalius bei taures teikė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir Moksleivių krepšinio lygos direktorius Martynas Račkauskas.

Lietuvos šešiolikmečių vaikinų rinktinė pasiruošimą Europos čempionatui pradės liepos 1 dieną Klaipėdoje.

Šį savaitgalį įvyko ir Moksleivių krepšinio lygos trylikamečių čempionato finalo ketverto varžybos. Nugalėtojais tapo Š. Marčiulionio KA auklėtiniai, kurie finale 76:63 įveikė Kauno „Tornado“ krepšinio mokyklos komandą. Trečioji vieta atiteko Kauno KM „Aisčiai“ ekipai, kuri 80:72 įveikė finalo ketverto šeimininkus Mažeikių sporto mokyklos krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)