Po tuščios dvigubos savaitės į 14-ąją vietą nusėdusius žalgiriečius nuo 6-oje pozicijoje įsitaisiusių partizaniečių skiria dvi pergalės.

Būtent „Partizan“ kartu su Vitorijos „Baskonia“ gali pasigirti trijų paeiliui laimėjimų serija.

„Turime nemažai traumų, o ir iš esančių žaidėjų tiek Nedas Montvila dar sirguliuoja, tiek ir Edmondas Sumneris po to susimušimo dar nėra visiškai pasveikęs, nors jis ir treniruojasi, bet tai kažkiek riboja jo veiksmus, bet tikiuosi, kad grįš į aikštelę. Šimtu procentų negalėčiau pasakyti, ar jis bus pasiruošęs.

Naujoką irgi tik šiandien pirmą kartą čiupinėsime. Pažiūrėsime, kokios jis formos atvažiavęs. Turime visų pirma išspręsti savo problemas ir su ta sumažėjusia rotacija bandyti duoti kovą“, – spaudos konferencijoje sakė Kazys Maksvytis.

Jis jau tikisi pagalbos ir iš 32-ejų metų naujoko Austino Hollinso.

„Turbūt esu vienas iš tų, kuris pažįsta jį seniausiai – tiek iš Eurolygos, tiek ir iš VTB lygos, kur teko atkrintamosiose susitikti su jo komanda. Jis – universalus žaidėjas, galintis uždengti kelias pozicijas. Jau yra veteranas, nemažai sezonų praleidęs Europoje. Gerai bendrauja su visais – nuo operatorių ir personalo iki žaidėjų ir trenerių. Palieka gerą įspūdį.

Realu jau ketvirtadienį jį pamatyti ant parketo, nors šiaip jam dar ir reikėtų laiko, bet esame prispausti problemų. Turbūt tai koreliuos ir su E. Sumnerio sveikata“, – teigė treneris.

Paklaustas, kokia buvo jo auklėtinių reakcija po išvargtos sudėtingos pergalės (102:98) LKL čempionate prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, K. Maksvytis vėl akcentavo dabartines aplinkybes.

„Reakcija tokia, kad vos pavyksta surinkti žmones krepšiniui penki prieš penkis. Vieni serga, kiti dėl traumų iškritę. Treniruočių procesas kažkiek gal ir nukenčia, bet susitelkimas yra didelis. Turime asmeninius pokalbius ir darome geriausiai kaip tik galime“, – tikino specialistas.

Pernai žaliai-balti abu kartus nusileido belgradiečiams, likusiems per plauką nuo Finalo ketverto, dviženkliu skirtumu – 76:87 svečiuose ir 74:88 namuose.

„Žiūrėjome pernykštes rungtynes, kadangi išlikęs tas pats treneris Željko Obradovičius ir branduolys. Tikimės tą tendenciją pakeisti“, – šia tema neišsiplėtė K. Maksvytis.

„Šiemet ta jų sudėtis kažkiek skiriasi, ji tapo dar atletiškesnė, mobilesnė ir universalesnė. Sakyčiau, kad jų puolimas supaprastėjo, turi daug talentingų žaidėjų, kurie suka mažiau derinių, bet iš to gauna nemažą naudą“, – pridūrė treneris.

Jis neslėpė, kad Belgrado ekipa, šiemet kol kas tik sykį laimėjusi išvykoje, yra daug grėsmingesnė savo tvirtovėje.

„Be abejo, jie žymiai geriau žaidžia namuose, prie savo triukšmingų tribūnų, kur pasiūlo didesnį kontakto lygį. Dabar mes žaisime namuose, tad tikimės, kad padedami savų žiūrovų išlaikysime tą prastą „Partizan“ tendenciją svečiuose“, – vylėsi K. Maksvytis.

„Žalgiriui“ dėl traumų nepadės Brady Manekas, Arnas Butkevičius ir Lukas Lekavičius, o „Partizan“ yra netekę Aleksos Avramovičiaus, Urošo Trifunovičiaus ir Franko Kaminsky.

Varžovų stovykloje buvo iškilusių abejonių dėl Zacho LeDay'aus, Jameso Nunnally ir Ogjeno Jaramazo žaidimo, bet į Kauną jie atvyks. Serbijos žiniasklaida skelbia, kad jų galimybės padėti ekipai bus įvertintos per vakarinę trečiadienio treniruotę.

O. Jaramazas buvo patyręs riešo traumą, o Z. LeDay'us ir J. Nunnaly sirgo.

Jeigu pirmasis – O. Jaramazas – nespindi ir renka po 2,8 taško, tai abu amerikiečiai yra vieni iš „Partizan“ vedlių. Z. LeDay fiksuoja 11, J. Nunnaly – 13,3 taško vidurkius.

A. Avramovičiaus ir F. Kaminsky praradimai taip pat skaudūs – jie atitinkamai Eurolygoje atnešdavo po 8,1 ir 9,5 taško.

„Panašios bėdos abiejose komandose, o galbūt tiek jie, tiek mes žaidžiame Virginijaus Šeškaus žaidimus. Pažiūrėsime“, – šypsojosi K. Maksvytis.

Rungtynės Nemuno saloje vyks ketvirtadienį 20 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją