Naują lyderį – Adamą Hangą – suradęs Karališkasis klubas bėgo į priekį mačo pradžioje. Bet Željko Obradovičius laiku mobilizavo savo kariauną, kuri puolė naikinti pirmo ketvirčio pabaigoje turėtą 14 taškų deficitą.

Po didžiosios pertraukos kova jau vyko taškas į tašką.

Likus žaisti 3 min. iki finalinės sirenos ir „Real“ pirmaujant 76:74 koją susižeidė ir tik padedamas komandos personalo aikštę paliko Gabrielis Deckas, kuris ketvirtadienį grįžo į grumtynes po vienerių rungtynių diskvalifikacijos.

Panašiai kaip praėjusiose serijos rungtynėse, lemiamu metu „Partizan“ puolimas atrodė visiškai užsikirtęs, bet košės prisivirė patys madridiečiai, dukart iš eilės praradę kamuolį savoje aikštės pusėje ir leidę Yamui Madarui greitai surinkti 4 taškus.

Prasidėjus paskutinei minutei raumenis filmavimo kameroms jau rodė „Real“ bokšas Walteris Tavaresas, puolime sugriebtą atšokusį kamuolį pavertęs dvitaškiu su pražanga.

„Partizan“ tolimais metimais daužė krepšio lanką, o ispanų pergalę įtvirtino Džananas Musa.

„Partizan“: Zachas LeDay 25 (12/14 dvit.), Ioannis Papapetrou 18, Mathiasas Lessortas 11 (7 atk. kam.), Danilo Andjušičius 7;

„Real“: Adamas Hanga ir Walteris Tavaresas (7 atk. kam.) – po 15, Gabrielis Deckas ir Džananas Musa – po 14, Sergio Rodriguezas 8 (7 rez. perd.).

Abi komandos vis dar turėjo nuostolių dėl antrąją serijos dvikovą nutraukusių muštynių – „Real“ gretose suspenduotas išlieka Guerschonas Yabusele, „Partizan“ stovykloje antrąsias ir paskutines rungtynes dėl diskvalifikacijos praleido Kevinas Punteris. Be to, šeimininkams trūko ranką susilaužusio Aleksos Avramovičiaus, ispanams – traumuoto Vincento Poirier.

Mačui Serbijos sostinėje teisėjavusioje arbitrų brigadoje dirbo ir lietuvis Gytis Vilius.

Nors „Štark“ arena ketvirtadienį tradiciškai buvo pilnutėlė, šiose rungtynėse nesigirdėjo nei kurtinančių „Partizan“ gerbėjų skanduočių, nei muzikos prieš dvikovą ar per žaidimo pauzes.

Tūkstančiai serbų krepšinio mėgėjų į tribūnas rinkosi nešini baltais gėlių žiedais, gedėdami dėl tragedijos išvakarėse, kuomet 14-metis mokinys Belgrado centre esančioje mokykloje išsitraukė šaunamąjį ginklą ir atėmė gyvybę aštuoniems bendramoksliams bei apsaugos darbuotojui.

Visoje Serbijoje buvo paskelbtas nacionalinis gedulas, vis dėlto Eurolyga, kurios prezidentas taip pat yra serbas – Dejanas Bodiroga, nusprendė ketvirtadienio rungtynių neatidėti.

„Partizan“ netikėtai įspraudė į kampą favoritu laikytą „Real“ laimėjęs pirmąsias dvi serijos akistatas Madride praėjusią savaitę (89:87 ir 95:80). Chuso Mateo auklėtinai pakėlė galvas pasiekę dalinį revanšą trečiame mače 82:80.

Lemiama kova vėl laukia Ispanijos sostinėje gegužės 10 d.

Reguliariajame sezone „Real“ užėmė trečią (23/11), „Partizan“ – šeštą vietą (20/14).

Šios poros nugalėtojų pusfinalyje laukia „Barcelona“, kuri pirmoji susitvarkė ketvirtfinalyje, 3-0 eliminavusi Kauno „Žalgirį“.

Eurolygos finalo ketvertas gegužės 19-21 d. vyks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją