Kazio Maksvyčio auklėtiniai tarptautiniame fronte praėjusią savaitę startavo pergale – Bolonijoje 82:79 įveikė „Virtus“ pajėgas.

Duško Ivanovičiaus vadovaujama ekipa Belgrade 94:73 neturėjo vargo prieš Vilerbano ASVEL krepšininkus.

Prieš rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje K. Maksvytis įvertino per vasarą pasikeitusią varžovų sudėtį.

„Atvyksta stipri ekipa, kuri sieks patekti į finalo ketvertą. Vasarą turėjo pokyčių, prisipirko naujokų, surinko nemažą biudžetą. Bus smagu pasivaržyti su jais. Iš kitos pusės, pirmos rungtynės namų arenoje, tai prideda papildomo spaudimo. Tikiuosi, jog su įtampa susitvarkysime ir kovosime dėl pergalės.

Kalbant apie varžovus, netrūksta ir garsių vardų, kurie sėkmingai išlaisvina puolimą ir jam turi didelę įtaką. Tai ir Shabazzas Napieras, ir Milošas Teodosičius, taip pat pažįstamas veidas R. Giedraitis. Tai fiziška, aukšta, rezultatyvi komanda“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Anot jo, gausios varžovų gretos, kuriose dabar – 15 krepšininkų, yra papildomas galvos skausmas trenerių štabui.

„Iš vienos pusės – komandai gerai, kai yra toks didelis žaidėjų pasirinkimas, iš kitos pusės nelengva susižaisti.

Net nežinome, kurie 12 žaidėjų žais rungtynėse. Tai – mūsų skautams papildomas galvos skausmas. Tai tipinė serbų aukšta, fiziška komanda, turinti daug ginklų“, – pridūrė K. Maksvytis.

Varžovų gretose strategas įžvelgia didesnę potencialo puolime turinčių žaidėjų dalį.

„Nepamiršime ir Nemanja Nedovičiaus, ir labai įdomaus Yago Dos Santos, labai aštrus gynėjas. Tad varžovų pusėje – labai gili sudėtis ir nėra lengva prieš juos ruoštis“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Pernai sezono viduryje „Žalgiris“ turėjo galimybę į savo gretas pasikviesti Sh. Napierą, kuris žaibiškai tapo vienu geriausių Eurolygos žaidėjų.

„Taip, turėjome tokią galimybę, bet nesurizikavome, dabar jis kitoje komandoje ir tai jau istorija. Žengęs ant parketo jis labai keičia žaidimą, ypač puolime, taip pat gerai valdo komandą, renka taškus“, – serbų ekipos lyderį vertino „Žalgirio“ vairininkas.

R. Giedraitis į Belgradą atvyko kviečiamas pažįstamo D. Ivanovičiaus, su kuriuo bendradarbiavo „Baskonia“ gretose.

„Bent jau kol kas sezono pradžioje Rokas žaidžia gerai ir stabiliai, džiaugiuosi už jį“, – teigė K. Maksvytis. R. Giedraitis socialiniuose tinkluose vasarą sulaukė neigiamų krepšinio gerbėjų reakcijų, kuomet papildė Serbijos klubo gretas.

„Man tokia reakcija visiškai nesuprantama. Rokas žaidžia už Serbijos klubą, kitas – už Turkiją.

Man pačiam teko dirbti Rusijoje, kai dar nevyko karas. Rokas žaidžia krepšinį, jis neturėjo kelių opcijų, sulaukė tik „Crvena zvezda“ pasiūlymo.

Gal Serbija ne pati geriausia Lietuvos draugė, bet nemanau, kad tai šalis, kurioje lietuviai negalėtų žaisti krepšinio“, – R. Giedraičio pasirinkimą gynė strategas.

Treneris atskleidė, jog „Žalgirio“ naujoko paieškose – štilis.

„Tos paieškos dabar kažkiek sulėtėjo, tų karštųjų, pirmųjų opcijų nepavyko paimti. Dabar norisi žaidėjo, kuris pastiprintų komandą. Kol kas dabar išnaudosime tuos, kuriuos turime.

Be abejo, sezonas ilgas, nesustosime paieškose ir rinksimės tą geriausią komandai variantą“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Rungtynės penktadienį Nemuno saloje – 20 val.

Prarado lyderius, papildė būrys naujokų


Vasarą „Crvena Zvezda“ buvo priversta atsisveikinti su trimis praėjusio sezono lyderiais – L. Vildoza, F. Campazzo ir F. Petruševu, tačiau atlikti ėjimai leis ir vėl varžytis su visomis komandomis.

Skambiausi jų – puikiai Eurolygoje debiutavęs Sh. Napieras, R. Giedraitis, M. Teodosičius ir A. Hanga.

D. Ivanovičius gali rinktis net iš 17 žaidėjų ir kai kurie „Crvena Zvezda“ ėjimai atrodė pertekliniai. Vis tik esminiai ėjimai ganėtinai aiškūs – buvo siekiama neprarasti talento gynėjų grandyje, šiek tie pridėti veteraniškos patirties ir žaidėjų, galinčių plėsti aikštę. Gynybiniai gebėjimai taip pat neprarasti, o galbūt net sustiprinti.

Trenerio galvos skausmas – minučių padalijimas ir kuo greitesnis žaidėjų įvedimas į sistemą.

Priekinę liniją „Crvena Zvezda“ sustiprino mobiliais, aikštę plečiančiais, bet gynyboje pažeidžiamais aukštaūgiais. Vienas įdomesnių klaustukų čia – iš NBA atvykęs 23-ejų, 213 cm ūgio Marko Simonovičius ir jo adaptacija Eurolygoje.

Ryškiausi naujokai. Nemanja Bjelica, Rokas Giedraitis, Joelis Bolomboy’us, Mike’as Tobey, Milošas Teodosičius, Adamas Hanga, Marko Simonovičius, Shabazzas Napieras, Yago Dos Santosas, Dejanas Davidovacas.

Skaudžiausi praradimai. Luca Vildoza, Filipas Petruševas, Facundo Campazzo.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją