Tiesa, didžiają rungtynių Bolonijoje dalį „Virtus“ kontroliavo įvykius aikštėje ir porą sykių netgi pirmavo apčiuopiama 15 taškų persvara (40:25, 63:48).

Vis dėlto praėjusį sezoną kaip reikiant užsigrūdinę žalgiriečiai pademonstravo tai, ką išmoko, ketvirtame kėlinyje ir, vedami Keenano Evanso, išsivežė pergalę iš svetimos teritorijos (beje, vieninteliai iš visų pirmą turnyro dieną) – 82:79.

„Žalgiris“ atvyko čia ir žaidė tikrai solidžiai, bet mes taip pat atsakėme gerai ir, nepaisant nuostabaus varžovų pataikymo iš toli (11/19 tritaškių, 58 proc.), kontroliavome padėtį iki trečio kėlinio pabaigos.

Esu nusivylęs, nes lemiamu metu mums buvo sunku žaisti taip pat kokybiškai kaip jie. Žalgiriečiai pasinaudojo savo patirtimi ir svarbiausiomis akimirkomis buvo tikslesni. Man labai gaila, nes savo noru ir pastangomis buvome puikūs, bet to neužtenka, kad laimėtum tokiame aukštame lygyje.

Buvo per daug komunikacinių klaidų gynyboje, blogų metimų, klaidų lygioje vietoje, pražangų puolime. Taip pat teisėjai pražiūrėjo akivaizdžią pražangą prieš Achillę Polonarą ir atidavė kamuolį svečiams.

Mes esame komanda, kuriai dar reikia atrasti pačiai save. Ir turime tai padaryti pačiais įtempčiausiais momentais. Šios rungtynės ir buvo tokios, kokios paprastai būna pirmosios Eurolygoje“, – teigė L. Banchi.

Italų specialistas nepagailėjo pagyrų ir iki galo kovojusiam bei savo vedlius laiku atradusiam „Žalgiriui“.

„Aikštėje vyko kontaktinė kova, o kiekviena mažiausia mūsų klaidelė virto taškais. K. Evansas, Nazas Mitrou Longas, Edgaras Ulanovas yra puikūs žaidėjai, o mums trūko aiškumo ir lyderių.

Eurolygoje visos komandos turi išteklių tau atsakyti ir pakeisti rungtynių eigą sau palankia linkme. Net kai ir būna labai sunku, „Žalgiris“ tai daro nuolat“, – konstatavo Luca.

Įdomu, kad pagal bendrus komandų surinktus naudingumo balus „Virtus“ buvo geresnis už „Žalgirį“ (90 prieš 80), o visi trys efektyviausi žaidėjai ant parketo taip pat buvo Italijos ekipos atstovai – Isaia Cordinier (22 naud. bal.), Tornikė Šengelija ir Jordanas Mickey. (po 21 naud. bal.). K. Evansas su 20 naudingumo balų finišavo ketvirtas.

Itin kontrastinga – ir atskirų „Žalgirio“ krepšininkų statistika. Kaip rodo Mykolo Stumbro kuriamos statistikos duomenų svetainės bballytics.com duomenys, kauniečiams geriausiai sekėsi tada, kai jų penkete buvo Tomas Dimša (+21) ir Kevarriusas Hayesas (+20), o absoliučiai į minusą rezultatas krypo tada, kai progą pasireikšti gavo Laurynas Birutis (9 min., -22).

Bolonijos kolektyvą labiausiai žemyn tempė Danielis Hackettas (-17).

Kitą penktadienį, spalio 13 d., „Žalgiris“ namie priims Belgrado „Crveną zvezdą“ su Roku Giedraičiu.

Adrijos lygos vicečempionai Eurolygoje taip pat startavo pergale – savo aikštėje 94:73 pranoko Vilerbano ASVEL.

Savo ruožtu „Virtus“ pirmosios pergalės ieškos taip pat penktadienį „Monaco“ tvirtovėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)