Prisisaugo žemesnio priešininkų penketo

Lietuvos vicečempionų treneris mažiausiai norėtų, kad jo auklėtiniai į LKL pusfinalį žvelgtų kaip į paprastą formalumą.

Tuo, kad net ir nukraujavę „Prienai“ turi aštrius dantis, „Lietuvos rytas“ jau įsitikino reguliariajame sezone. Gruodį Virginijaus Šeškaus ekipa savo aikštėje vilniečius įveikė 82:76.

Tai buvo antra iš eilės prieniškių pergalė prieš „Lietuvos rytą“, kadangi prieš metus jie LKL rungtynėse taip pat nugalėjo sostinės atstovus 90:88.

Nors Vilniuje bronziniams Lietuvos pirmenybių prizininkams teks versti be traumuotų Siimo-Sanderio Vene, Dariaus Pakamanio ir Armino Urbučio, D. Bauermannas laukia sudėtingos kovos su varžovais, kuriems treneriai leidžia daug improvizuoti, dažniausiai ieškant progų atakuoti iš toli.

Žmonės sako, kad „Prienai“ žaidžia laukinį krepšinį, bet man taip neatrodo. Jų veiksmuose visada būna tam tikras ritmas ir logika, kuria siekiama maksimaliai išnaudoti žaidėjų talentą. Akivaizdu, kad dėl traumų baudos aikštelėje „Prienai“ turės skylių. Bet dėl to jie gali būti tik dar pavojingesni, nes žais dar žemesniu penketu. Turėsime rungtyniauti protingai ir puolime ieškoti būdų įmesti kamuolį po krepšiu. O apsiginti nuo tokių komandų visada sunku, bet įmanoma“, – samprotavo treneris iš Vokietijos.

Dar kartą klausytis trenerio barimo nebenori

D. Bauermannas veikiausiai puikiai supranta, kad vadovauja ne žvaigždžių komandai, galinčiai pranokti mažesnio kalibro oponentus ir viena ranka.

Praėjusią savaitę vilniečiai tik po dramatiškos rungtynių atomazgos Utenoje nugalėjo vietos „Juventus“ ir išplėšė kelialapį į pusfinalį, išvengdami papildomo ir lemiamo mačo Vilniuje.

„Po tų rungtynių mums treneris davė pakankamai pylos – užteko. Vos neprisivirėme košės, bet tai nepasikartos, – sakė „Lietuvos ryto“ puolėjas Mindaugas Katelynas. – Visi puikiai žinome, kad „Lietuvos rytas“ dažniausiai turi problemų su „Prienais“, nes jie žaidžia netradicinį krepšinį. Jie rungtyniauja greitai, o kai pradeda pataikyti, nebegali sustoti. Mums svarbiausia neįsivelti į tokį krepšinį ir neleisti „Prienams“ įsijausti“.

Žais salėje, kurioje nerungtyniavo mėnesį

Tai, kaip „Lietuvos rytas“ žiūri į mačą su „Prienais“, parodo ir klubo sprendimas rungtynes žaisti ne nuosavoje „Lietuvos ryto“, o greta esančioje „Siemens arenoje“. Įprastai LKL mačai, išskyrus akistatas su „Žalgiriu“, vyksta mažesnėje salėje.

„Tikimės, kad arena bus pilna, ir tai mums suteiks pranašumą. Sirgalių užnugaris mums labai praverstų“, – teigė D. Bauermannas.

Tiesa, iš tarptautinių turnyrų anksti iškritę vilniečiai patys paskutinį kartą „Siemens arenoje“ žaidė ir treniravosi tik kovo pabaigoje. Vis dėlto M. Katelynas šio aspekto nesureikšmino.

„Tai yra mūsų namai – užteks trumpai pamėtyti, ir viskas bus gerai“, – patikino krepšininkas.

Dėl replikų neįsižeidė

Tuo tarpu klausiami apie LKL reguliarų sezoną užbaigusią pergalę prieš „Žalgirį“ lydėjusius atgarsius, „Lietuvos ryto“ atstovai nedaugžodžiavo.

Primename, kad po šios dvikovos, leidusios vilniečiams finišuoti įkandin Kauno klubo ir taip išvengti tarpusavio susitikimo jau pusfinalyje, V. Šeškus neslėpė, jog rungtynės jam paliko keistą įspūdį.

Priešingai nei „Lietuvos ryto“ vadovai, dėl dviprasmiškai nuskambėjusių pasisakymų pradėję demonstratyviai lieti įtūžį viešojoje erdvėje ir pareikalavę LKL nubausti savo nuomonę išdrįsusį pagarsinti „Prienų“ trenerį, D. Bauermannas apie situaciją atsiliepė diplomatiškai.

„Manau, kad V. Šeškus yra geras vaikinas ir puikus treneris. Man neatrodo, kad jis galvojo, jog kauniečiai pralaimėjo tyčia. Bent jau aš jo žodžių taip nepriėmiau. Tai būtų tiesiog juokinga ir labai nepagarbu mūsų ir „Žalgirio“ komandų, Kauno krepšinio sirgalių ir paties krepšinio atžvilgiu. Tąkart laimėjome, nes žaidėme gerai ir sunkiai kovėmės“, – sakė vokietis.

„Gal papildomos motyvacijos tokie pasisakymai ir duoda, bet svarbiausia mums tiesiog žaisti savo krepšinį“, – eskaluoti temos nenorėjo ir M. Katelynas.

„Lietuvos ryto“ ir „Prienų“ susitikimas prasidės trečiadienį, 19 val. Atsakomos rungtynės Prienuose bus žaidžiamos penktadienį, o jei prireiktų trečio mačo, jis vyktų sekmadienį Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)