26 metų 201 cm ūgio gynėjas šį sezoną atstovauja Ispanijos pirmenybių vidutiniokei Madrido „Estudiantes“, nors kadaise jam buvo prognozuojama ateitis NBA lygoje.

Anapus Atlanto A. Gentile tikėjosi persikelti iš Milano „Olimpia“ klubo, kurį palikus krepšininkas išgyveno didelę krizę.

„Galvojau mesti krepšinį. Manau, ne vienas mano vietoje taip būtų ir padaręs. Tik šeima ir mano agentas įtikino pasielgti kitaip. Šiandien galiu pasakyti, kad jaučiuosi tarsi gimęs antrą kartą“, – teigė italas.

Ypač karčiai jis atsiliepė apie tėvynės „Serie A“ pirmenybes, kurias laiko gerokai atsiliekančiomis nuo Ispanijos čempionato.

„Italija yra pralaimėtoja visomis prasmėmis: arenų, infrastruktūros, klubų organizacijos. „Serie A“ komandose neįmanoma tikėtis pamatyti bent dviejų ar trijų italų aikštėje vienu metu. Ispanijoje – kitaip, be to, visa kultūra ten kitokia. Italijos krepšinyje yra daug neapykantos, kuri sunaikina kai kuriuos žaidėjus. Tai palietė ir mane, tai paliečia visus“, – dėstė aukštaūgis gynėjas.

Šiuo metu A. Gentile kartu su tautiečiais Varezėje ruošiasi paskutinėms pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Vengrija ir Lietuva.

7 iš 10 dvikovų iki šiol laimėjusiems ir antrą vietą J grupėje italams pakaktų nugalėti dar vieną kartą, o jei palankiai susiklostytų kitų rungtynių baigtys, neprireiktų nė to.

Primename, kad Romeo Sacchetti auklėtiniai praėjusį lapkritį pirmieji pristabdė pergalingą Lietuvos rinktinės žygį atrankos varžybose, namuose įveikę Dainiaus Adomaičio ekipą 70:65. A. Gentile tuomet pelnė 6 taškus.

Prieš atsakomąją akistatą su italais kelialapį kišenėje jau turintys lietuviai dar susitiks su Nyderlandais. Mačas Amsterdame vyks penktadienį.

Beje, R. Sacchetti pasirinktame kandidatų sąraše yra ir trys Eurolygoje žaidžiančios „Olimpia“ ekipos atstovai: Jeffas Brooksas, Andrea Cinciarini ir Amedeo Della Valle.

Italijos rinktinės kandidatai rungtynėms su Vengrija ir Lietuva

Awudu Abassas (Brešos „Germani“)
Pietro Aradori (Bolonijos „Virtus“)
Paulas Biligha (Venecijos „Umana Reyer“)
Jeffas Brooksas (Milano „Olimpia“)
Andrea Cinciarini (Milano „Olimpia“)
Amedeo Della Valle (Milano „Olimpia“)
Arielis Filloy (Avelino „Sidigas“)
Diego Flaccadori (Trento „Dolomites“)
Alessandro Gentile (Madrido „Estudiantes“, Ispanija)
Riccardo Moraschini („Brindisi“)
Davide'as Pascolo (Trento „Dolomites“)
Giampaolo Ricci (Kremonos „Vanoli“)
Brianas Sacchetti (Brešos „Germani“)
Stefano Tonutas (Venecijos „Umana Reyer“)
Luca Vitali (Brešos „Germani“)
Michele Vitali (Andoros „MoraBanc“, Ispanija)

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/praleistų taškų santykis, taškai)

1.*Lietuva1091+17519
2.Italija1073+8317
3.Lenkija1064+5516
4.Vengrija1055+215
5.Kroatija1046-614
6.Nyderlandai1037-3113
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)