Rimanto Grigo auklėtinės sekmadienį Katovicuose per pratęsimą 75:73 (15:28, 17:14, 20:10, 14:14; 9:7) palaužė Lenkijos krepšininkes (1-1), kurios pirmame C grupės ture pateikė didžiulę sensaciją ir išvykoje 67:62 įveikė dabartines žemyno čempiones belges.

Pastarosios visą susikaupusį pyktį vėliau išliejo ant Azerbaidžano (0-2) atstovių, kurias lietuvės Vilniuje pranoko 99:62.

Optimaliai startuoti mūsiškėms nesutrukdė ir tai, kad šiame lange trūko kelių labai svarbių žaidėjų – dėl traumų į rinktinę neatvyko Kamilė Nacickaitė, Monika Grigalauskytė ir Justė Jocytė.

Katovicuose lengva nebuvo: iš pradžių lietuvės atsiliko dviženkliu skirtumu, o paskutinę ketvirto kėlinio minutę rezultatą vienu taikliu baudos metimu iš dviejų išlygino Gabrielė Šulskė – 66:66.

Pratęsimo metu padėtį aikštėje jau kontroliavo Lietuvos moterys, kurios buvo priekyje 74:68, o skirtumas tiksint paskutinėms sekundėms sušvelnėjo tik šeimininkėms įskraidinus du tritaškius.

Galingą pasirodymą surengė kapitonė Gintarė Petronytė, kuri sumetė 25 taškus (8/12, 0/1, 9/9 baudos), atkovojo 5 kamuolius, blokavo 3 varžovių metimus, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko net 34 naudingumo balus.

Lenkija: Stephanie Mavunga 18 (10 atk. kam., 7 klaidos), Klaudia Gertchen 10, Agnieszka Skobel 9 (0/7 tritaškių), Weronika Gajda 8, Anna Makurat 7 taškai.

Lietuva: Gintarė Petronytė 25, Gabrielė Šulskė 16 (4/5 tritaškiai, 4/6 baudos), Giedrė Labuckienė 10, Laura Juškaitė 6, Laura Miškinienė ir Santa Baltkojienė po 5, Dalia Donskichytė ir Gabija Meškonytė po 4 taškus.

Į žemyno pirmenybes pateks aštuonių atrankos grupių nugalėtojos ir keturios geriausios antrąsias vietas užimsiančios ekipos.

Europos čempionatas 2025 metais vyks keturiose valstybėse: Čekijoje, Vokietijoje, Graikijoje ir Italijoje. Šių šalių krepšininkės finaliniame etape dalyvaus šeimininkių teisėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją