Primename, „Betsafe-LKL“ čempionate pirmadienį „Dzūkijos“ (2/2) krepšininkai 72:69 (13:13, 19:15, 15:26, 25:15) palaužė Prienų „Labas GAS“ (0/3) klubą.

„Žaidėjams neslėpiau, jog esu pats pirmas, kuris pasako apie krepšininkų kaltę dėl pralaimėtų rungtynių, jei mano nuomone, jie yra atsakingi už nesėkmę. Apie žaidėjų pastangas ir individualius pasirodymus jiems nemažai kalbėjau po pirmų kelerių rungtynių.

Šioje dvikovoje, galiu pasakyti 100 proc., žaidėjai beveik tobulai laikėsi rungtynių plano. Žinojome, jog atliksime daug metimų ir tą padarėme, metėme 29 tritaškius, vienintelio dalyko, kurio pritrūko, tai vieno taiklaus metimo, jog bent jau žaistume pratęsimą.

Šiandien akcentavau kovą dėl kamuolių, tą puikiai padarėme, varžovams leidome po mūsų krepšiu atkovoti 5 kamuolius, mes atkovojome 16. Gynyboje buvo šiokių tokių klaidų, bet viskas klostėsi pagal planą.

Aš šiandien asmeniškai prisiimu pralaimėjimą sau, nes nesugebėjau paruošti žaidėjų kaip reikia dengtis prieš atskirus jų krepšininkus.

Puikiai varžovų gretose sužaidė ir perlaužė rungtynes Martynas Zigmantavičius. Pernelyg daug kartų leidome jam veržtis, prisiimu kaltę sau, jog neparuošiau žaidėjų prieš jų varžovus“, – kalbėjo M. Leonavičius.

Strategas turėjo pastabą rezultatyviausiam ekipos krepšininkui 22-ejų Ignui Sargiūnui, kuris Alytuje pelnė 16 taškų, tačiau likus 10 sek. prarado kamuolį bei rungynių pabaigoje kovojant taškas į tašką sugebėjo lygioje vietoje užsidirbti techninę pražangą.

Ją gynėjas užsidirbo po taiklaus tritaškio, prabėgdamas pro „Dzūkijos“ atsarginių suolą kažką drąsaus leptelėjo varžovų strategui Ramūnui Cvirkai. Arbitrai netrukus įvertino šią situaciją ir žaidėjui skyrė techninę pražangą.

„Gal būtų buvę kitaip, galėjo Ignas neužsidirbti tos techninės pražangos. Žaidėjas tobulėja, nors sužaistos vos kelerios rungtynės. Man patinka jo progresas, požiūris, su kiekvienomis rungtynėmis juda į priekį“, – kalbėjo M. Leonavičius.

Kritiškai įvertino Mačiulis

„Rungtynių metu to nederėtų daryti“, – po akistatos „Betsafe-LKL“ studijoje transliacijos metu eksperto balsu I. Sargiūno pražangą įvertino Jonas Mačiulis.

„Man atrodo, jei gerai nugirdau, R. Cvirkai sakė „neiti per apačią, nes yra geras metikas“.

Drąsus berniokas, yra angliškas terminas „trash-talking'as“, taip vadinama nepagarbi kalba varžovui. To netrūksta krepšinyje, bet nederėtų tokiam jaunam krepšininkui mačo metu su varžovų treneriu veltis į tokias kalbas.

Su žaidėjais – gali, su treneriu – niekada. Turi būti pagarba. Taip, rungtynėse jis skraidė, bet kai reikėjo rungtynių pabaigoje, nebeskraidė“, – kalbėjo J. Mačiulis.

Kitas rungtynes Prienų ekipa žais spalio 12 d., namuose priims Panevėžio „Lietkabelį“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)