Estai reguliariame sezone ir TOP-16 etape iš viso iškovoję 9 pergales ir patyrę 7 pralaimėjimus.

Komandos šį sezoną susitiko jau du kartus, o „Prienai“ abiejuose susitikimuose pergales šventė įtikinamu skirtumu (88:69; 102:74).

Artūras Valeika puikiai sužaidė abejas rungtynes ir buvo svarbi „Prienų“ ekipos žaidimo dalis. Aukštaūgis vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų ir atkovodavo po 9,5 kamuolio, taip surinkdamas po 21,5 naudingumo balo.

Kitoje aikštelės pusėje – puikus Reimo Tammo žaidimas. Gynėjas abejose rungtynėse buvo rezultatyviausias „Tarvas“ žaidėjas, vidutiniškai įmesdamas po 17 taškų. Jis taip pat atkovodavo po 4 kamuolius bei atlikdavo [p 3 rezultatyvius perdavimus.

Tikėdamiesi nustebinti „Prienus“, estai privalės sumažinti klaidų skaičių. Jie vidutiniškai suklysdavo vos 7,8 karto rungtynėse, kuriose pasiekdavo pergalę. Tuo tarpu septyniuose susitikimuose, kuriuose pergalės nepavyko išplėšti, „Tarvas“ rinkdavo jau po 12,3 klaidos. Dar vienas svarbus faktorius – baudų pataikymas. Estai pataikė tik 65,2 proc. mestų baudų pralaimėtose rungtynėse.

Prieniškiai visada siekia sutrypti varžovus – jų komanda yra rezultatyviausia visame turnyre. „Prienai“ vidutiniškai renka po 90,6 taško, o 80 taškų ribos nepasiekė tik dukart – vienintelį kartą rezultatu 68:80 nusileista Talino „Kalev/Cramo“ klubui bei išvargtoje pergalėje prieš Kėdainių „Nevėžį“, rezultatu 72:68. Tad jeigu estams pavyks įstumti lietuvius į klampų, lėtą žaidimą, jie turi visus šansus kovoti dėl pergalės.

Rungtynes, prasidėsiančias 19 val., transliuos DELFI.ee tinklapis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją