Kaip įprasta, Gediminas Orelikas vėl vedė „Prienus“ į priekį. Puolėjas pelnė 19 taškų, pataikęs net 5 iš 6 tritaškių. Arnas Labuckas taip pat solidžiai prisidėjo prie pergalės. Aukštaūgis rungtynėse surinko 14 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.

Latvijos komandoje po krepšiais dominavo Tyleris Cainas, sugriebęs net 18 kamuolių, iš kurių 7 – po varžovų krepšiu. Be to, aukštaūgis pelnė 12 taškų. T. Cainui puikiai talkino ir kitas legionierius, Jamaras Diggsas, pelnęs 15 taškų, atkovojęs 5 kamuolius bei atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.

„Prienams“ pergalė nėra būtina, tačiau jie negali pralaimėti didesniu nei 2 taškų skirtumu, jei nori patekti į finalą, kur jų lauktų Ventspilio „Ventspils“ ekipa iš Latvijos. Jei pasibaigus pagrindiniam laikui rygiečiai pirmaus 3 taškais, bus žaidžiamas pratęsimas.

Prienų komanda pirmoje serijos kovoje nesibodėjo mesti iš toli – iš tolimos distancijos jie iš viso atliko net 36 metimus, o iš dvitaškio zonos - vos 30 metimų. Lietuviams įtvirtinti pergalę trukdė siaubingas pataikymas nuo baudų metimo linijos – tikslą siekė vos 10 iš 22 metimų.

Nepaisant galutinio pirmo mačo rezultato, „Barons“ ekipa statistikos lentelėje neatsiliko nuo prieniškių. Netgi priešingai – jie dominavo po krepšiais, laimėję kovą dėl kamuolių 48:35. Be to, jų pataikymas taip pat gerokai lenkė varžovų. Vis dėlto, Rygos komandai koją pakišo didelis klaidų skaičius. „Barons“ krepšininkai suklydo 15 kartų, o „Prienai“ – vos 9.

Rungtynes, prasidėsiančias 17.30 val., tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)