Trečiadienį vakare Stokholme vykusiame susitikime su FIBA-Europa prezidentu Georgosu Vasilokopoulosu ir FIBA generaliniu sekretoriumi Patricku Baumannu A.Brazauskas sakė, kad Lietuvą galima vadinti sparčiausiai besivystančia būsima ES valstybe su gera perspektyva verslui ir investicijoms, t odėl šalis išsikėlė ambicingą tikslą - 2007 metais surengti Europos vyrų krepšinio čempionato finalinį etapą.

"Šiam tikslui Vyriausybė reiškia stiprią politinę valią ir tiki šio projekto realumu. Todėl kviečiu atvykti apsilankyti vis labiau modernėjančioje Lietuvoje ir patiems įsitikinti, kad tai pati tinkamiausia vieta Europos krepšinio čempionatui", - FIBA vadovams sakė Lietuvos premjeras.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, A.Brazauskas pabrėžė, kad tęsiant tarpukario krepšinio tradicijas, Lietuvai būtų didelė garbė ir atsakomybė organizuoti Europos krepšinio pirmenybes.

Tarpukariu - 1937 ir 1939 metais - Lietuvos rinktinė buvo iškovojusi Europos čempionų titulą, 1939-aisiais Kaune vyko Europos krepšinio čempionato finalinis etapas.

1995 metais iš Atėnų Lietuvos rinktinės parsivežė Europos čempionato sidabro medalį, 1992, 1996 ir 2000 metų olimpinėse žaidynėse laimėjo bronzos medalius.

Lietuvos delegacija, kurioje be premjero yra Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, Vilniaus savivaldybės, universalios arenos statytojų Vilniuje atstovai, FIBA vadovams pristatė šalies krepšinio pasiekimus, Vilniaus pasirengimą tarptautiniams renginiams, sostinėje statomos universalios arenos galimybes priimti vieną iš svarbiausių žemyno sportinių turnyrų, pademonstravo, kaip bus renovuotos senosios sporto arenos Vilniuje ir Kaune.

V.Garastas susitikime teigė, kad Vilniuje statoma viena iš moderniausių žemyne arenų bus "pati tinkamiausia vieta Europos čempionatui, todėl tikimės palankaus FIBA sprendimo".

Universalios arenos generalinio direktoriaus Artūro Kliukevičiaus tvirtinimu, 10 tūkst. žiūrovų talpinsianti arena techninėmis galimybės bei teikiamų paslaugų kokybe nenusileis toms, kuriose rengiami tokio lygio tarptautiniai turnyrai kitose valstybėse.

Tarptautinės krepšinio federacijos sprendimo dėl 2007-ųjų metų Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuva tikisi sulaukti iki 2004 metų birželio.

Lietuvos delegacijos susitikimas su FIBA vadovais vyko Stokholme, kur vyksta Europos vyrų krepšinio čempionato finalinis etapas.

Įveikusi Latvijos, Izraelio, Vokietijos bei Serbijos ir Juodkalnijos rinktines Lietuvos rinktinė pateko į čempionato pusfinalį.