Šiemet Lietuvos rinktinei nepadės Marina Solopova, kuri trenerio manymu turėjo būti komandos lyderė. A. Paulauskas sakė, kad mūsiškėms trūksta kelių patyrusių žaidėjų, kurios sustatytų jaunas krepšininkes į vietą.

„Trūksta stabilumo. Kelios vyresnės žaidėjos pridėtų daugiau pasitikėjimo ir visa ši jauna rinktinė tobulėtų žymiai greičiau“, – prieš išvykdamas į Prancūziją kalbėjo strategas.

Nepaisant to, išlydėtuvėse komandai buvo iškeltas tikslas užimti 3-5 vietas, kadangi 5 geriausios arba šešios komandos (jei tarp jų bus Turkija) pateks į 2014 metų pasaulio čempionatą Turkijoje.

Pasiruošimo etape išryškėjo šios jaunos komandos privalumas - lydere kiekvienose rungtynėse gali tapti vis kita krepšininkė, todėl tikimasi, kad komanda ne tik konstruos pamatus ateičiai, bet ir pateks į pasaulio čempionatą.

Apie galimybę pasiekti aukštų rezultatų kalba ir vyriausiasis komandos treneris Algirdas Paulauskas.

„Nors pralaimėjome daug rungtynių, manau, kad mes galime įveikti visas komandas grupėje“, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė ilgametis rinktinės treneris.

Vos 24,4 metų amžiaus vidurkį turinti Lietuvos rinktinė šiandien žais pirmąsias čempionato rungtynes su Kroatijos krepšininkėmis. Rytoj laukia Čekijos, poryt - Baltarusijos rinktinė. Į kitą etapą pateks trys komandos.

Primename, kad Lietuvos rinktinė kontrolinėse rungtynėse įveikė ukrainietes (71:61) ir švedes (76:74), po pergale pasidalijo su baltarusėmis (57:38 ir 42:64), du kartus nusileido japonėms (80:88 ir 58:68), po kartą pralaimėjo Lenkijos (52:62), Latvijos (63:67), Rusijos (66:86), Prancūzijos (36:77) ir Kinijos (66:73) rinktinėms.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės sudėtis:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)