Interviu „L’Équipe“ J.P. Siutatas kalbėjo apie prarają, kuri atsivėrė tarp Prancūzijos ir Th. Heurtelio, spjovusio į bendruomenės susitarimą ir priėmusį sprendimą prisijungti prie rusų Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos.

Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas piktinosi gynėjo sprendimu sulaužyti susitarimą, kurį pasirašė visi rinktinės žaidėjai, treneriai ir personalas. Savo parašu jie patvirtino, kad nežais už agresorių Rusijos ir Baltarusijos komandas. Tokią sutartį pasirašę visi galėjo atstovauti Prancūzijai 2022 metų Europos čempionate.

„Mes turėjome nerimo, kad Thomas nesilaikys susitarimo, taip ir įvyko. Jis negerbia šio susitarimo. Šiuo metu aišku viena – jis daugiau nėra Prancūzijos rinktinės dalis. Viskas baigta“, – sakė jis.

Livio Jean-Charlesas ir Louisas Labeyrie, kurie pasirašė sutartis atitinkamai su Maskvos CSKA ir Kazanės „Uniks“, taip pat išbraukti iš Vincento Collet komandos. Tiesa, J.P. Siutatas minėtiems žaidėjams paliko atviras duris: „Su tais, kurie jau buvo Rusijoje, ir nepasirašė sutarties su federacija, dar galime kalbėtis.“

Th. Heurtelis prisijungė prie Sankt Peterburgo „Zenit“ praėjus 72 valandoms po „Eurobasket“ finalo, kuriame prancūzai nusileido Ispanijos nacionalinei ekipai.

Krepšininkas tuomet taip sureagavo į jam atskriejusią kritikos laviną socialiniame tinkle: „Tiesiog visiems žinia, kurie rašo man komentarus, siunčia žinutes dėl mano atvykimo į Rusiją, aš dėl to visiškai nesijaudinu. Taigi, nebūkite kvaili ir nustokite švaistyti savo laiką. Ir prašau, gyvenkite savo gyvenimą. Ačiū iš anksto“, – 33-ejų krepšininką citavo „Le Parisien“.

VTB lygoje jis vidutiniškai per rungtynes pelno7 taškus ir atlieka 7,8 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)