Gaisras 3 tūkst. vietų turėjusiuose sporto rūmuose kilo pirmadienio popietę. Manoma, jog jį sukėlė komplekse buvusio baseino įrangos gedimas.

Maždaug šimtas ugniagesių milžiniškas liepsnas suvaldė per tris valandas, didžioji dalis statinio virto pelenais.

Sudegė ir visas klubo turėtas inventorius, įskaitant komandos aprangas.

„Visas mano gyvenimas išlėkė dūmais. Tai buvo legendinė salė, visa tai yra dramatiška, dramatiška, dramatiška“, – apibūdino „Gravelines-Dunkerque“ direktorius Herve Beddelleemas.

Laimei, aukų ar sužeidimų buvo išvengta, o Prancūzijos lygos vadovybei nusprendus atidėti artimiausias „Gravelines-Dunkerque“ rungtynes, klubas krepšininkus išleido atostogų.

Užuojautą dėl gaisro klubui perdavė ir Prancūzijos sporto ministrė Amelie Oudea-Castera, pažadėjusi remti vietos valdžią atstatant areną.

Šiuo metu viena seniausių šalies krepšinio ekipų nacionalinėse pirmenybėse užima 17-ą vietą (4/12), lenkdama tik vieną konkurentą, bet taip pat dalyvauja ketvirtame pagal pajėgumą žemyne FIBA Europos taurės turnyre.

2004-aisiais „Gravelines-Dunkerque“ vienintelį sykį tapo Prancūzijos vicečempionais, po metų laimėjo šalies taurę. Prie svarbiausių klubo pasiekimų ranką pridėjo ir buvęs Lietuvos krepšininkas Dainius Adomaitis, rungtyniavęs šioje komandoje 2003-2007 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)