Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai (8-11) penktadienį 82:69 (13:19, 20:18, 19:14, 30:18) nukovė Atėnų „Panathinaikos“ (8-11) ir nutraukė 4 pralaimėjimų iš eilės seriją.

„Visada smagu laimėti, nesvarbu, prieš tą patį „Lietkabelį“ ar prieš „Šiaulius“. Reikėjo mums tų pergalių. Ačiū Dievui, šiandien laimėjome, labai smagu, štai, visi laimingi, viskas gerai, bet Eurolygos turnyras – labai sunkus. Laukia rungtynės su „Nevėžiu“, paskui su Milano „Armani“. Galime dabar pasidžiaugti, bet labai kažko čia didelio nenuveikėme“, – po rungtynių kalbėjo M. Grigonis.

Pergalę nulėmė charakteris. Pabaigoje visi susikaupėme, Derrickas Waltonas „patraukė“, visi kartu po truputį pasiekėme pergalę. Sirgalių net neverta minėti, jie nuostabūs kiekvieną kartą – visada pilna arena, nustebčiau, jei pamatyčiau laisvą vietą.
Marius Grigonis

Dviem klaidomis ir pražangomis pradžioje pasižymėjęs M. Grigonis vėliau atsigriebė – per 23 min. pelnė 13 taškų (2/3 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 3/3 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, triskart suklydo ir surinko 18 naudingumo balų.

„Po pertraukos tiesiog buvome agresyvesni, gynybą pagerinome, neleidome jiems taip lengvai bėgti. Tiesiog žaidėme geriau, išpildėme planą. Aišku, pabaigoje labiau parodėme charakterį, nei išpildėme krepšinio detalių. Gerai, kad „sukrito“ tritaškiai ir laimėjome, – džiaugėsi gynėjas. – Manau, pergalę nulėmė charakteris. Pabaigoje visi susikaupėme, Derrickas Waltonas „patraukė“, visi kartu po truputį pasiekėme pergalę. Sirgalių net neverta minėti, jie nuostabūs kiekvieną kartą – visada pilna arena, nustebčiau, jei pamatyčiau laisvą vietą“.

Vis geresnę sportinę formą demonstruojantis Paulius Jankūnas po pergalės teigė, kad jaučiasi labai smagiai.

„Kurį tarpą nebuvo geras tas žaidimas ir tikrai buvo sunkus periodas. Pagaliau iškovojome pergalę Eurolygoje, namie prie savo žiūrovų. Be abejo, šiandien buvo ir gerų, ir blogų dalykų, bet bent jau energija ir kovingumas buvo to lygio, kokį turime demonstruoti. Po truputį turime gerinti savo žaidimą“, – kalbėjo puolėjas.

Per 16 min. „Žalgirio“ kapitonas pelnė 9 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 13 naudingumo balų.

„Leidome jiems pirmoje pusėje daug bėgti į greitą puolimą, rinkti lengvus taškus – iš 37 buvo 18 greitų taškų. Darėme daug klaidų, todėl jie pajautė tą žaidimą iš pradžių, labai agresyviai žaidė. Po to apsitvarkėme gynybą ir tas skirtumas pradėjo mažėti, po truputį atradome savo žaidimą puolime“, – sakė P. Jankūnas.

Net penki „Žalgirio“ žaidėjai surinko dviženklį naudingumo balų skaičių ir tai, anot žaliai baltų kapitono, geras ženklas.

„Mūsų tokia komanda, juk neturime vieno žaidėjo, kuris įmestų 20 taškų. Žaidžiame kaip komanda. O kai tiek daug žaidėjų įmeta dviženklį, reiškia, kad buvome universalūs ir visi žaidėjai žaidė agresyviai. O man reikia grįžti į savo žaidimą ir jį gerinti“, – sakė P. Jankūnas.

9 taškus pelnęs ir pabaigoje naudingu žaidimu prie „Žalgirio“ lemiamo spurto prisidėjęs D. Waltonas teigė, kad šį vakarą žalgiriečiai sužaidė tikrai geras rungtynes.

„Visada stengiuosi analizuoti savo pasirodymą ir klaidas. Man geros rungtynės tuomet, kai komandai padedu ne tik taškais, bet ir sukuriu šansus draugams“, – po pergalės rūbinėje šypsojosi D. Waltonas, svarbiu momentu pavadavęs Nate'ą Woltersą. Pastarasis pirmo kėlinio pabaigoje kryptelėjo koją ir buvo priverstas palikti aikštę.

Įžaidėjas buvo paklaustas, ar jį motyvavo tai, kad dvejos rungtynės prieš šią akistatą jis aikštėje praleido mažiau laiko nei jaunasis Rokas Jokubaitis.

„Aš visada motyvuotas. Jei kažkurią dieną geriau rungtyniauja kažkas kitas, nei aš, viskas gerai. Mano pastangos nesikeičia nuo rezultatų. Turiu būti pasiruošęs viskam“, – teigė D. Waltonas. Anot jo, po ilgosios pertraukos komanda ėmė gintis kur kas geriau ir tai buvo viena esminių pergalės priežasčių.

Nuo komentarų po rungtynių „Panathinaikos“ legionierius Lukas Lekavičius susilaikė. Prabėgdamas pro žurnalistus įžaidėjas mestelėjo, kad labai skuba, ir išėjo iš arenos.

Epizodiškai žaidęs ir „Panathinaikos“ žvaigždei Nickui Calathesui atsikvėpti leidęs L. Lekavičius per 9 su puse minutės pataikė tritaškį (1/3), atliko rezultatyvų perdavimą, dukart prasižengė ir išprovokavo pražangą. Lietuvio kraityje – 0 naudingumo balų.

Toks iš amerikiečio trenerio Ricko Pitino kultinio „Žvaigždžių karų“ filmo veikėjo Skywalkerio pravardę gavusio lietuvio pasirodymas – vienas prasčiausių šį sezoną.

Vienintelį taiklų tolimą metimą jis atliko tuomet, kai „Panathinaikos“ atsidūrė didžiausioje duobėje – likus žaisti daugiau nei 2 min. nuo aikštės šeimininkų atsiliko 61:76.

Iki rungtynių Kaune L. Lekavičius Eurolygoje vidutiniškai per 12,4 min. pelnė 4,6 taško ir atliko 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Pirmose rungtynėse L. Lekavičius Atėnuose per 11 min. dviem taikliais baudų metimais pelnė 2 taškus, atkovojo du kamuolius ir atliko du rezultatyvius perdavimus, o „Panathinaikos“ namie po pratęsimo nusileido „Žalgiriui“ 83:87.

Kitas rungtynes Š. Jasikevičiaus auklėtiniai sausio 24 dieną žais išvykoje su Milano „Armani“ komanda, kurios aprangą vilki du lietuviai Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis. „Panathinaikos“ tą pačią dieną svečiuose susigrums su Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkais.

Eurolygos rikiuotė po 19 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų, praleistų taškų santykis):

1.Fenerbahče172178
2.Real154195
3.CSKA14592
4.Anadolu Efes136115
5.Olympiakos12766
6.Barcelona11820
7.Baskonia91015
8.Bayern910-31
9.Armani Olimpia8115
10.Maccabi811-5
11.Žalgiris811-18
12.Panathinaikos811-34
13.Chimki712-41
14.Gran Canaria613-172
15.Budučnost514-184
16.Daruššafaka217-201

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)