Kauno „Žalgiris“ (16-17) dvigubą Eurolygos savaitę baigė pralaimėjimu – išvykoje Lietuvos čempionai paskutinėmis rungtynių akimirkomis 70:71 (22:21, 14:16, 18:20, 16:14) nusileido Miuncheno „Bayern“ (20-13) ekipai. Pastarajai ši pergalė atvėrė duris į atkrintamąsias varžybas, į kurias Vokietijos komanda patenka pirmą kartą.

19 klaidų buvo ir varžovų nuopelnas, o tai pripažinęs M. Schilleris kalbėjo, kad „Bayern“ demonstruoja vieną geriausių gynybų lygoje: „Todėl ji yra yra ten, kur dabar yra. Čia padeda jiems jų ūgis ir atletiškumas. Jie blokuoja metimus, sukuria daugiau agresyvumo savo gynėjams, pastarieji verčia klysti varžovus. Ginasi „Bayern“ labai gerai, yra gerai treniruojama. Reikia juos pasveikinti“.

Treneris pasidžiaugė, kad po COVID-19 grįžęs Lukas Lekavičius atgauna buvusią sportinę formą, o Thomas Walkupas traukia komandą, ką darė ir visą sezoną.

„Sunku pralaimėti, ypač dėl to, kad žaidėme gerą krepšinį, ypač antroje dalyje. Buvo geras intensyvumas, koncentracija. Sunku matyti džiūgaujančius varžovus – mes gerai laikėmės, pataikėme, tačiau „Bayern“ laimėjo“, – po rungtynių sakė 16 taškų pelnęs ir 26 naudingumo balus surinkęs Th. Walkupas.

Kitą savaitę, balandžio 8 dieną, „Žalgiris“ žais paskutines šio sezono Eurolygos rungtynes namie su Atėnų „Panathinaikos“. M. Schillerio auklėtiniai nebeturi galimybių turnyro lentelėje pakilti aukščiau 11 vietos, tačiau vis dar gali nukristi žemiau, nes ant kulnų lipa Pirėjo „Olympiakos“.

„Turime ambiciją laimėti paskutines rungtynes. Turime užsivilkti aprangą ir laimėti. Esame profesionalai. Net jei tai ir neturės jokios didelės reikšmės, tikrai kovosime dėl pergalės“, – kalbėjo Th. Walkupas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)