Vilniaus „Rytas“ (20/5) ir toliau lieka be pergalių šiame sezone prieš Kauno „Žalgirį“ (22/2). Vilniečiai išvykoje 78:92 nusileido savo principiniam varžovui.

Po rungtynių sostinės klubo strategas Giedrius Žibėnas kalbėjo apie auklėtinių fiziškumo stoką.

„Pelnyta „Žalgirio“ pergalė. Leidome jiems pajausti žaidimą, lengvus metimus išsimetė, buvome per minkšti. Neradome savo žaidimo ir prametėme gerus metimus. Varžovų gynyba prie to irgi prisidėjo. Turime būti konkurencingesni. Turime jausti diskomfortą treniruotėse, jog pasijaustume geriau rungtynėse“, – pagrindines pralaimėjimo priežastis akcentavo treneris.

Šiandien geras rungtynes sužaidė Edmondas Sumneris. Vilniečių trenerio teigimu, ties amerikiečiu rizikos nebuvo taikomos.

„Nebuvo jokios rizikos. Jis iš statinės padėties gerai meta. Tai nebuvo metimai iš driblingo, kur galima rizikuoti“, – minėjo specialistas.

„Žalgiris“ per visas rungtynes suklydo tik keturis kartus, o viena iš jų buvo pražanga puolime.

„Mes privertėme juos suklysti tik tris kartus. Tai yra mūsų komandos spaudimo kamuolio nebuvimas. Trūko juodo darbo. Nežinau, ar apsigynėme bent kartą 2-3 sykius iš eilės“, – nepatenkintas komandos agresyvumu gynyboje buvo G. Žibėnas.

Po traumos atsigavęs Margiris Normantas pelnė 7 taškus, bet jam esant aikštelėje „Rytas“ atkarpą pralaimėjo 14 taškų skirtumu.

„Labiau reikėtų jo klausti (dėl savijautos po traumos), bet tokiose rungtynėse nėra pasiteisinimų. Margiris buvo pilnai pasiruošęs šioms rungtynėms“, – kapitono sveikatos būklę nupasakojo strategas.

Vilniečiams didele problema tapo Lukas Lekavičius pelnęs 22 taškus.

„Jo greitis mums sukėlė problemų. Šiandien buvome paruošę kitokią gynybą nei praėjusiose rungtynėse, bet tai visiškai nepasiteisino“, – kalbėjo specialistas.

G. Žibėnas pridėjo, jog ilgos peržiūros neprideda krepšiniui estetikos.

„Kas aš toks, kad vertinčiau. Teisėjai daro savo darbą. Ankstesnis formatas geresnis buvo. Treneriams yra pliusų, nes galime pasikviesti žaidėjus, bet krepšinio grožiui tai kenkia“, – komentavo vilniečių treneris.

„Rytas“ beveik yra tikras, jog užims antrą vietą LKL pirmenybėse. Stratego teigimu, komandai svarbu išlaikyti koncentraciją.

„Kur kas sunkiau treniruotis. Liko penkios rungtynės ir joms bus sunku susikaupti. Tikiuosi, jog reguliarųjį sezoną užbaigsime su rimtu požiūriu. Sunkus darbas treniruotėse ir nusiteikimas rungtynėse“, – kalbėjo jis.

G. Žibėnas pridėjo, jog L. Lekavičius nusipelnė vietos Lietuvos rinktinės dvyliktuke.

„Kitą savaitę susitinkame su štabo nariais. Mano nuomone, jis tos vietos nusipelnė. Šiemet turėsime progą rinktis žaidėjus, nes tikrai dauguma žaidėjų pasiryžę atvykti į rinktinės stovyklą“, – džiaugėsi rinktinės asistentas.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)