„Sveikinu varžovus pergale. Lemiamais momentais jie sužaidė geriau nei mes. Mums labai trūksta nuoseklumo ir pastovumo. Be to, eilinį kartą nesugebėjome tinkamai įvertinti situacijos ir kritiniuose epizoduose priėmėme blogus sprendimus. Kita vertus, rungtynėse buvo ir pozityvių dalykų, kai mes pademonstravome tvirtą charakterį ir gerą reakciją į varžovų žaidimą. Deja, tai buvo tik atskiri momentai“, – pastebėjo Š. Jasikevičius.

Pagrindiniu „Olympiacos“ ginklu šiose rungtynėse tapo tritaškiai ir baudų metimai. Svečiai iš Pirėjo Barselono „Palau Blaugrana“ arenoje realizavo 11 tolimų metimų iš 28 ir visus 25 baudų metimus. Beje, rungtynėse buvo ne vienas epizodas, kai „Olympiacos“ krepšininkai pataikė sudėtingus metimus su varžovų pražangomis.

„Mums ir vėl koją kišo neišprovokuotos klaidos, ypač gynyboje. Prieš rungtynes tarėmės, kad privalome neleisti varžovams laisvais atakuoti iš tolimos distancijos, bet galiausiai jie išsimetė daugiau tritaškių nei dvitaškių. Be to, mes pernelyg dažnai pažeidinėjome taisykles prieš jų metikus, leisdami jiems ramiai rinktis taškus nuo baudų metimo linijos. Kitaip sakant, mums labai trūko geresnio žaidybinių situacijų vertinimo gynyboje, o ir puolime mes nebuvome tokie efektyvūs, kaip norėtųsi. Varžovai kaitaliojo gynybines schemas, uždarė baudos aikštelę, o mums niekaip nepavyko rasti tam priešnuodžių“, – pastebėjo trečią sezoną Barselonoje dirbantis Š. Jasikevičius.

Anot jo, šios rungtynės dar kartą parodė, kad „Barcelona“ turi labai didelį potencialą, bet norint jį realizuoti reikia daugiau laiko ir treniruočių. „Visos mūsų klaidos ir problemos susijusios su treniruočių stoka. Aš neabejoju savo komanda, visi mūsų krepšininkai daug metų žaidė aukščiausio lygio varžybose, jie yra puikūs atletai ir asmenybės. Tačiau jiems reikia prisitaikyti prie naujos žaidimo sistemos, o tam reikia daugiau treniruočių. Kita vertus, turime suprasti, kad kitaip nebus. Privalome eiti į aikštę ir kautis dėl pergalių, o ne ieškoti pasiteisinimų. O laimėti galime tik demonstruodami stabilų ir nuoseklų žaidimą visų rungtynių metu, o ne tik tam tikrais momentais“, – samprotavo Š. Jasikevičius.

Tuo metu Pirėjo komandos strategas Georgios Bartzokas po rungtynių akcentavo, kad pergalę lėmė intensyvi gynyba. „Manau, kad gynyboje buvome labai stabilūs ir nuoseklūs, nors ir nepavyko išvengti klaidelių, bet mes kontroliavome žaidimo eigą būtent geros gynybos pagalba. Puolime neblogai dalinomės kamuoliu, pataikėme tolimus metimus, sėkmingai kovojome dėl atšokusių kamuolių. Galiu tik pasidžiaugti geru komandos pasirodymu ir iškovota pergale. Betmes dar nieko neįrodėme, nes tai tik pirmos rungtynės, jų Eurolygoje dar bus labai daug“, – konstatavo G. Bartzokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)