Po pergalės prieš Lenkiją, Lietuvos rinktinės strategas Kazys Maksvytis kalbėjo, jog į Estiją atvyko kiek anksčiau.

„Atvykome į Estiją šiek tiek anksčiau, tad turėsime laiko priprasti ir pasiruošti. Kažkiek pasiruošimą sujaukė pasikeitimai sudėtyje, kuriuos turėjome išspręsti“, – prieš rungtynes su estais kalbėjo treneris.

Rinktinėje įvyko permainos. Martiną Gebeną ir Margirį Normantą pakeitė Matas Jogėla.

„Martinas (Gebenas) susirgo, o Margiris (Normantas) pajutos kojos skausmus. Jis šias problemas turėjo jau per KMT finalo ketvertą. Aukštaūgių grandyje didesnė rolė atiteks Ąžuolui Tubeliui, o gynėjų klausimą sprendėme pakeitimu ir esame labai laimingi, jog prie komandos nedvejodamas prisijungė Matas Jogėla, kuris į treniruotę atskrido tiesiai iš Ispanijos“, – apie pokyčius rinktinės sudėtyje kalbėjo specialistas.

Estai pirmosiose atrankos rungtynėse pasiekė pergalę prieš makedonus (74:69).

„TIkrai nenustebino. Ko gero reikia išskirti jų tris pagrindinius krepšininkus – Maiką Kotsarą, Kristianą Kullamae ir Siimas-Sanderis Vene. Estija turi gerą komandą, perspektyvų jaunimą, jie pasiekė gerą pergalę prieš makedonus“, – apie varžovus kalbėjo K. Maksvytis.

Strategas teigia, jog ruoštis rungtynėms prieš Estiją yra kiek lengviau.

„Kažkiek palengvina darbą, jog žinome Estijos rinktinės žaidėjus, jų stipriąsias puses. Turbūt ir varžovams yra lengviau, nes šie irgi gerai susipažinę su Lietuvos krepšiniu“, – apie lengvesnę varžovo analizę kalbėjo jis.

2020 metais Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse nusileido estams, tačiau pats treneris to nesureikšmina.

„Kita rmetai, kita rinktinė. Yra žaidėjų, kurie prisimena pralaimėjimą estams, bet didelio akcento ant to nededame“, – pralaimėjimą estams prisiminė treneris.

Lietuvos ir Estijos akistata įvyks pirmadienį, 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)