NBA rungtyniaujančio 28-erių puolėjo sezonas pasibaigė anksčiau laiko dėl kojos piršto traumos, o dabar krepšininkas abejoja galimybėmis atsigauti iki atrankos turnyro, kuris vyks liepos 2-7 d.

„Šiuo metu esu susikoncentravęs į reabilitaciją. Noriu atsigauti ir kuo greičiau sugrįžti. Kai ši situacija išsispręs, tada galvosiu apie nacionalinę komandą. Dabar esu nepasiruošęs pasakyti kažką kito“, – teigė S. Fontecchio.

Antrus metus NBA žaidžiantis italas šį sezoną buvo išmainytas iš Jutos „Jazz“ į Detroito „Pistons“, kur fiksavo 15,4 taško vidurkį. Bendri sezono skaičiai – 10,5 taško (40 proc. trit.) ir 3,7 atkovoto kamuolio.

Šią vasarą S. Fontecchio turės spręsti ir savo ateities klausimą – jis tapo apribotuoju laisvuoju agentu. Puolėjas gali tartis su visomis komandomis, bet pirmenybę jį išlaikyti turės „Pistons“.

Praėjusių metų pasaulio čempionate S. Fontecchio buvo Italijos rinktinės lyderis – per septynis sužaistus mačus fiksuodavo 18 taškų (25 proc. trit.), 5,6 sugriebto kamuolio ir 15 naudingumo balų statistiką.

Kiek anksčiau Italija sužinojo, kad atrankos turnyre turės verstis ir be Berlyno ALBA rungtyniaujančio Gabriele Procida.

Italijos ir Lietuvos rinktinės kausis Puerto Rike vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre. Lietuva žais atrankos turnyro A grupėje, kur mūsiškių varžovais bus Meksika ir Dramblio Kaulo Krantas. B grupėje žais Italija, Bahreinas ir Puerto Rikas.

Lietuviai sužais po vieną susitikimą su savo grupės komandomis, o dvi geriausios rinktinės žengs į pusfinalį, kur lauks geriausių B grupės ekipų iššūkis. Tik turnyro nugalėtoja gaus bilietą į Paryžiaus žaidynes, kurios startuos liepos 26 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją