Svečiai pirmoje dvikovos pusėje demonstravo uraganinį puolimą, pelnė 58 taškus ir prieš antrą mačo pusę sukaupė dviženklę persvarą (58:44).

Po pertraukos „Partizan“ atsilaikė prieš šeimininkų spurtą trečio kėlinio viduryje, išlaikė saugų pranašumą ir pasiekė 8-ą pergalę Eurolygoje, kuri leis Ž. Obradovičiaus auklėtiniams sustiprinti pozicijas pirmame šešetuke.

„Prieš dvikovą turėjome daug problemų, paskutinėje treniruotėje Belgrade ruošėmės devyniese, iš jų vienas žaidėjas buvo iš jaunimo komandos. Bet žinome, jog ir „Žalgiris“ turėjo savų rūpesčių.

Taip jau būna Eurolygoje, niekam nėra lengva. Kalbant apie mačą Kaune, sužaidėme geras rungtynes prieš stiprią komandą. Labai gerbiu tai, ką daro Kazys Maksvytis. „Žalgiris“ turi planą, kaip žaisti puolime ir gynyboje.

Svarbu po pertraukos buvo išlikti susikoncentravus. Nors „Žalgiris“ ir priartėjo iki 6-ių taškų, mes nepasimetėme, atsilaikėme, laimėjome atkarpą 8:0, o vėliau išlaikėme rungtynių kontrolę savo rankose. Tokioje atmosferoje visada smagu žaisti, krepšininkai mėgavosi ja. Galiausiai, sveikinu savo komandą, linkiu kuo didžiausios sėkmės „Žalgiriui“, – kalbėjo Ž. Obradovičius.

Po dvikovos spaudos konferencijoje „Partizan“ vedlys buvo paklaustas apie gerą bičiulį Šarūną Jasikevičių, kuris ketvirtadienį oficialiai prisijungė prie Stambulo „Feberbahče“ klubo. 47-erių lietuvis pakeitė darbo netekusį Dimitrį Itoudį. Graikas jau penktasis Eurolygos strategas, sulaukęs atleidimo lapelio.

Būtent Ž. Obradovičius ilgus metus savo rankose laikė „Fenerbahče“ vairą (2013-2020 m.), galimai Turkijos flagmanui ir parekomendavęs lietuvį.

Strategas planuoja gyvai pasikalbėti su Š. Jasikevičiumi.

„Su Dimitriu esame kolegos, ir apgailestauju, į kokią situaciją jis pateko. Nežinau, galbūt penktadienį pasuksiu Šarui, paklausiu apie viską ir kaip jis jaučiasi.

Toks gyvenimas, kažkas praranda darbą, o kažkas sulaukia šanso. Sėkmės jam mano buvusiame klube. Pasikartosiu, apmaudu dėl Dimitrio (Itoudžio), tikiuosi, jis stebi mus ir dabar jis gali atsipalaiduoti bei mėgautis gyvenimu (šypsosi).

Jei atvirai, mes neturime gyvenimo. Rungtynės, treniruotės, kelionės... Eurolyga turi pašėlusį ritmą. Šiąnakt grįžtame ir penktadienį 10 valandą ryte turime treniruotę, o savaitgalį – svarbią akistatą su „Budučnost“ Adrijos lygoje. Dėl to ir sakau, kad Dimitris dabar gali mėgautis gyvenimu“, – atvirai kalbėjo Ž. Obradovičius.

Krepšinio legenda nesileido į gilius samprotavimus, kodėl klubo vadovams pritrūksta kantrybės ir šie be skrupulų išrašo atleidimo lapelius treneriams.

„Nežinau, negaliu nieko kritikuoti. Jie priima sprendimus. Mes sukūrėme asociaciją bandydami apsaugoti mus (trenerius). Kodėl jie priima tokius sprendimus, klausimas ne man. Neabejoju, kiekvienas iš mūsų atiduodame 100 proc. savęs, tačiau kartais to nepakanka.

Pasikartosiu, negaliu atsakyti, turiu savo klubą, žaidėjus, savo žmones ir stengiuosi rūpintis savo kiemu“, – teigė Ž. Obradovičius.

Šeimininkai ketvirtadienį žaidė be sveikatos problemų stabdomų Luko Lekavičiaus, Arno Butkevičiaus ir Brady Maneko, svečiams trūko Aleksos Avramovičiaus, Urošo Trifunovičiaus bei Franko Kaminsky.

Statistika
Željko Obradovičius

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją