Tai jo dėka maskviečiai sugebėjo per ketvirtą kėlinį iš minus 23 taškų priartėti prie Kauno „Žalgirio“ iki vos dviejų – 77:79.

Tiesa, toks rezultatas guodė ne visus.

Rusų politikas, Vladimiro Putino patarėjas ir VTB lygos garbės prezidentas Sergejus Ivanovas nevyniojo žodžių į cukraus vatą ir pažėrė žiaurios kritikos.

„Pasakyti du žodžius? Tai – gėdinga ir apgailėtina“, – nukirto jis.

CSKA pirmą kartą nuo 2014-ųjų nepateko tarp trijų pajėgiausių Eurolygos komandų.

Maskvos klubo prezidentas Andrejus Vatutinas ieškojo tam pateisinimų.

„Vertinant įvykius negalima pamiršti, kad įtakos rezultatams turėjo Nando De Colo, Kyle'o Hineso ir Andrejaus Voroncevičiaus traumos. Mes iš tikrųjų gerai sužaidėme tik paskutinį „bronzinio“ mačo ketvirtį, kas visame finalo kontekste yra gerokai per mažai“, – kalbėjo A. Vatutinas.

„Noriu atsiprašyti sirgalių, kad nepateisinome vilčių. Labai ačiū visiems, kurie atvyko, visiems, kurie sirgo prie televizorių. Dabar ne pats geriausias mūsų gyvenimo momentas, esame nepaprastai nusivylę, tačiau mes turime išlikti vieningi ir kovoti dėl pergalės VTB Vieningoje lygoje. Emocijos – blogas dalykas priimant sprendimus. Jau ketvirtadienį laukia VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio rungtynės, reikia atsitiesti tiek morališkai, tiek fiziškai. Ir laiko tam nėra daug“, – tęsė A. Vatutinas.

Daugiausia kritikos ir nepatogių klausimų, be abejo, sulaukė CSKA vyriausiasis treneris Dimitrios Itoudis.

„Ar nebijote, kad neteksite darbo?“, – tokį klausimą spaudos konferencijoje po rungtynių serbiškai išgirdo D. Itoudis, ir iš karto pats perėjo į kontrpuolimą.

„Aš nesijaudinu, kad mane gali atleisti. Jeigu aš ko nors bijočiau, tai nedirbčiau vyriausiuoju treneriu. Nuo pat pirmos savo darbo šioje srityje dienos aš žinojau, kur einu. Ir aš nesuprantu, kodėl užduodamas šitas klausimas. Galbūt jūs žinote kažką daugiau, nei žinau aš?“, – dėstė 47-erių strategas.

D. Itoudžio kontraktas su CSKA galioja ir kitam, 2018-2019 m. sezonui. Tačiau Rusijos žiniasklaida išsiaiškino, kad į jį įtrauktas neįprastas punktas: jeigu D. Itoudis su CSKA nelaimi Eurolygos, treneris iš Graikijos gali būti atleistas be papildomos kompensacijos.

„Pralaimėjimo priežastis – motyvacijos stoka, „Žalgiris“ buvo motyvuotas labiau. CSKA bandė gerbti žiūrovus, pačius save, tačiau iš tikrųjų žaidėjai buvo tiek sukrėsti pralaimėjimo pusfinalyje, kad tai negalėjo neturėti įtakos. Juk jie sužaidė puikų reguliarųjį sezoną, ir čia atvažiavo kaip pagrindiniai favoritai“, – situaciją vertino vyriausiasis Rusijos rinktinės treneris Sergejus Bazarevičius.

„Tai – pats blogiausias mūsų finalo ketvertas. Mes gerai jį pradėjome ir, jeigu prie paties pirmo kėlinio pridėtume paskutinį, niekam nebūtų jokių šansų. Bet kaip sakoma, jei bobutė turėtų...“, – pridūrė Vitalijus Fridzonas.

CSKA krepšininkams dabar belieka koncentruotis tik į VTB lygos atkrintamąsias, kur jų laukia Rygos VEF barjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)