Kauno „Žalgiris“ (9/15) surengė tikrą šventę susirinkusiai sirgalių miniai Nemuno saloje. Andrea Trinchieri auklėtiniai 96:70 (34:14, 24:23, 18:22, 20:11) sutriuškino Stambulo „Anadolu Efes“ (9/15).

Kauniečiai dominavo nuo pirmųjų susitikimo akimirkų ir vienu metu pirmavo net 30 taškų skirtumu (46:16).

Pergalingomis rungtynėmis džiaugėsi „Žalgirio“ komandos kapitonas Edgaras Ulanovas, pelnęs 13 taškų.

„Gerai žaidėme, visi rungtyniavę žaidėjai prisidėjo prie pergalės. Laikėmės plano, ką jau kalbėti apie parodytą fiziškumą. Nuo pirmųjų minučių davėme varžovams spaudimo, o prie to prisidėjo mūsų pataikyti metimai gerais procentais, kova dėl atšokusių kamuolių.

Antrajame kėlinyje šiek tiek nesusitvarkėme su varžovų spaudimu, bet tai yra normalu – išlaikyti idealu žaidimą ir kontrolę visas rungtynes yra labai sunku“, – po rungtynių kalbėjo komandos kapitonas.

Lietuvis išskyrė kauniečių parodytą aktyvumą gynyboje.

„Tikrai pasiruošėme, kartais rizikavimo tam tikrose gynybos situacijose. Shane‘as Larkinas pataikė keletą sunkių metimų, bet tai yra normalu. Treneris akcentavo, jog varžovai turi vadinamųjų gamechangerių ir turime prieš juos gintis iš arti. Svarbu buvo neleisti jiems pasijausti patogiai, o tokia gynyba yra ne vieno, bet visos komandos darbas“, – kauniečių gynybinį pasirodymą reziumavo puolėjas.

Žalgiriečiai puikiai skirstė kamuolį ir iš viso atliko 27 rezultatyvius perdavimus.

„Galėjo būti ir dar daugiau. Prametėme daug laisvų metimų. Jeigu minėjau, kad gynyboje susitvarkėme, tai reikia pridurti, jog ir puolime išpildėme susikurtas situacijas. Visada kamuolys nueidavo, kur ir turi nueiti, o jei kažkas nesigaudavo visuomet atsirasdavo atakos tęsinys. Privertėme „Anadolu Efes“ komandą gintis iki paskutinių sekundžių, tad kamuolio judėjimas buvo fantastiškas“, – sėkmingą žalgiriečių puolimą pakomentavo lietuvis.

Puolėjas įvertino Dovydo Giedraičio gynybą, kuris surakino Turkijos klubo žvaigždę Sh. Larkiną.

„Dovis tikrai savo jau įrodė ir klausimų jau nebeturi kilti. Faktas, jog tuos pagrindinius varžovų žaidėjus stumiam ant Dovio arba Arno (Butkevičiaus). Džiaugiamės turėdami tokius žaidėjus. Darbas per visą aikštę, kontaktas. Kaip ir minėjau, momentais turime ateiti jiems į pagalbą ir šiandien mums tai pavykdavo padaryti laiku ir vietoje“, – D. Giedraičio gynybos fenomeną pakomentavo kapitonas.

Laurynas Birutis sužaidė dar vienas įspūdingas rungtynes surinkdamas 27 naudingumo balus. E. Ulanovas neturėjo atsakymo, kodėl aukštaūgis nuolatos dominuoja prieš Turkijos komandas: „Reiktų paklausti pačio Biručio, gal nepatinka turkiškas maistas ar dar kažkas. Fantastinė Lauryno forma pastaruoju metu.“

Lietuvis pridėjo, jog tokie žaidėjai kaip Dovydas Giedraitis savo gynybos dėka gali pakilti į dar aukštesnį lygį.

„Yra daug tokių pavyzdžių. Visi treneriai kalba, kad jie nori savo komandoje turėti tokius žaidėjus kaip Dovydas ir Arnas, kurie gali išpildyti konkrečias užduotis aikštelėje. Tokie žaidėjai leidžia gynyboje pailsėti Keenanui (Evansui), kurį varžovai nori atakuoti ir nuolatos varginti“, – apie Giedraičio gynybinius sugebėjimus pratęsė jis.

E. Ulanovas palygino, kuo pasikeitė komandos žaidimas po įvykdytų pokyčių trenerių štabe.

„Skiriasi šiek tiek nuo Kazio žaidimo braižas, kas yra normalu. Vyksta daug analizės ir pokalbių, kad viskas būtų arti tobulumo. Daugiau rėmų žaidime. Sunku kažką dar pasakyti. Nežinau ar yra buvęs toks mėnuo, kaip sausis – trys dvigubos savaitės, tad treniruočių praktiškai neturėjome“, – kalbėjo kapitonas.

Jis taip pat pridėjo, jog po ilgesnės pertraukos vėl gins Lietuvos rinktinės garbę. „Žalgirio“ kapitonas rungtyniaus vasarį vyksiančiame atrankos lange.

Šioje jis nežaidė nuo pat 2020 m. vasaros.

„Taip, kalbėjausi su treneriu ir jeigu nieko neatsitiks atrankos lange pamatysite ir mane. Norisi žaisti rinktinėje. Vasara dar labai toli. Apie tai dar net nekalbėjome su treneriu, bet jei leis sveikata ir bus energijos, tuomet tikrai daug šansų, jog rungtyniausiu, bet dabar svarbiausia langas“, – apie sugrįžimą į Lietuvos rinktinę kalbėjo žalgirietis.

Puolėjas taip pat atskleidė bendravęs su Roku Giedraičiu, kuris taip pat planuoja prisijungti prie nacionalinės komandos.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)