Vienu Greggo Popovichiaus asistentų NBA klube San Antonijaus „Spurs“ besidarbuojančio Dariaus Songailos auklėtiniai dar kartą nesunkiai apgynė namų sienas ir laimėjo 101:75.

Prieš tai lietuviai buvo pajėgesni 93:75 ir 107:69.

Taigi nors Jordanijos krepšininkai FIBA reitinge užima garbingą 33 vietą ir lenkia tokias šalis kaip Izraelis, Bosnija ir Hercegovina, Japonija, Senegalas, Estija, Filipinai ir kitos, jie nesudarė problemų rezervinėms lietuvių pajėgoms – mūsiškiai ne tik nuskynė tris lengvutes pergales, bet ir nuraškė jas vidutiniškai 27 taškų skirtumu.

Pirmadienį geltonai-žaliai-raudonus į priekį pirmiausia vedė Laurynas Beliauskas (20 tšk.), Deividas Sirvydis (16 tšk.) ir Danielius Lavrinovičius (13 tšk.).

Įspūdingai skrajojęs Matas Jogėla pridėjo 12 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus, o Einaras Tubutis buvo arti dvigubo dublio – 8 taškai ir 11 atkovotų kamuolių.

Dabar iš patikrinto rezervo pagrindinės mūsų nacionalinės komandos kandidatų stovyklą papildys trys žaidėjai. Prie minėtų D. Sirvydžio ir M. Jogėlos jungiasi ir Dovydas Giedraitis.

Gabrielius Maldūnas į Palangą išvažiavo jau kiek anksčiau.

Pats D. Songaila tęs darbus ir su vyrų rinktine, bet tik iki šios išvykimo į planetos pirmenybes.

Jo teigimu, nuo pačios šios ketveriukės priklausys, kiek ir kurie iš jos prasibraus ir į galutinį dvyliktuką, o šansų turi visi.

„Čia gal būtų labiau klausimas vyriausiajam rinktinės treneriui. Bet visi turi visus šansus. Niekam nėra užkirstas kelias. Vis tiek, kaip matome, vsara nebuvo tokia, kad suvažiuotų visi geriausi, taip, kad visi turi savo galimybes. Viskas priklausys nuo to, kaip tu žaisi ir kaip būsi nusiteikęs dirbti“, – tvirtino D. Songaila.

„Ciklas buvo tikrai naudingas, sukurtos labai geros sąlygos – geri žaidėjai ir treneriai. Kažkiek žaidėjų pažinojau, su kai kuriais susipažinau. Taigi ta nauda buvo abipusė, tiek man asmeniškai, tiek ir žaidėjams“, – teigiamai savo patirtį rezervinėje rinktinėje įvertino strategas.

D. Songaila neslėpė, kad kitąmet jau norėtų su pagrindine komanda kaip trenerių štabo narys keliauti ir iki galo – olimpinių žaidynių.

„Jeigu žiūrint iš savanaudiškos pusės, aišku, kad norėtųsi. Mes visi turime kažkokius norus ir tikslus. Bet kaip bus, kitais metais pažiūrėsime. Jeigu kažkiek žinote apie tą trenerį, kuris ten (San Antonijuje) yra pagrindinis, suprantate, kad man nebus jokių trukdymų“, – sakė jis.

Artėjančiam pasaulio krepšinio čempionatui pasiruošimą Palangoje tęsiantys Kazio Maksvyčio treniruojami vyrukai šeštadienį Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje patikrins savo jėgas su Ukraina.

Likusių Lietuvos krepšinio rinktinės draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją