Po dvikovos K. Maksvytis vykusioje spaudos konferencijoje išskyrė problemas gynyboje ir puolime.

„Mažo rezultatyvumo rungtynės, daug keitimų ginamaisiais, daug broko abiejose ekipose, o tai natūralu „languose“: turime tik keletą treniruočių ir žaidžiame.

Galėjome keliais būdais perlaužti rungtynes. Pradedant gynyba, kuri neblizgėjo pirmoje pusėje, pralaimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, o tai buvo labai svarbu.

Puolime radome per mažai gerų situacijų, o pelnius 59 taškus sunku tikėtis pergalės“, – pažymėjo nacionalinės komandos vairininkas.

Estams tai – istorinė pergalė: pirmą kartą oficialiose rungtynėse įveikti lietuviai.

„Kiekvienas pralaimėjimas skaudus, nesvarbu, ar tai Estija, Latvija, ar Amerika. Šios nesėkmės nesureikšminu.

Taip, šeimininkų palaikymas Taline geras, norėjo estai sukurti šventę, gaila, kad mes tos šventės nesugadinome“, – apgailestavo K. Maksvytis, kuris išskyrė Ąžuolo Tubelio pasirodymą.

„Turėjome problemų priekinėje linijoje, tai Ąžuolas iš tų aukštaūgių buvo toks šviežiausias ir daugiausiai davė komandai.

Jis – mobilus, o tai jo privalumas, tai gali būti jo koziris kovojant dėl vietos rinktinėje vasarą“, – teigė strategas.

Pasak K. Maksvyčio, tai pamoka, kad kiekvienose rungtynėse reikia kovoti dėl pergalės.

„Turėjome parodyti charakterį ir nenubėgti į krūmus. Daugiau charakterio, daugiau komandiškumo, kai yra sunku“, – pridūrė K. Maksvytis.

Rinktinės kapitonas Edgaras Ulanovas pripažino, kad net ir prastai žaisdama Lietuva galėjo laimėti Taline.

„Nelabai gražios akims rungtynės, mažai kokybės tiek mūsų, tiek varžovų gretose. Manau, turėjome sužaisti protingiau. Estai nieko kažko ypatingo nesukūrė, daug taškų pelnė po įkirtimų, o mes tiesiog pritrūkome koncentracijos.

Edgaras Ulanovas

Po pertraukos gal ir puolime galėjome sužaisti protingiau. Estai turėjo silpnų vietų, bet nesurasdavome tų momentų, nesukontroliavome ritmo.

Sunku tikėtis pergalės, kai taip kovojome dėl kamuolių (pralaimėta kova 29-48). Bet net ir su tokiais skaičiais galėjome laimėti ištaisydami kelias klaidas“, – kalbėjo puolėjas, kuris Taline pelnė 16 taškų, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų.

Tomas Dimša pelnė 14 taškų, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir taip pat surinko 15 naudingumo balų.

Lietuva varžosi H grupėje su Lenkija, Estija bei Šiaurės Makedonija. Trys iš keturių komandų pateks į Europos čempionatą, o lenkai šią vietą jau užsitikrinę kaip turnyro šeimininkai.


Standings provided by Sofascore

Statistika

Rungtynes praleido kojos skausmus rungtynių dieną pajutęs Deividas Sirvydis, tad šįkart susitikimui K. Maksvytis galėjo registruoti tik 11 žaidėjų.

Tai buvo paskutinis Lietuvos rinktinės mačas prieš vasarą laukiantį bandymą prasimušti į Paryžiaus olimpines žaidynes. Atranka į Europos čempionatą tęsis lapkritį, kuomet mūsiškių lauks du mačai su Šiaurės Makedonijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)