Ketvirtadienį baskų krašto klubas namuose 82:99 krito prieš Kauno „Žalgirį“. Tai buvo trečiasis J. Penarroya auklėtinių pralaimėjimas Eurolygoje per keturis turus, po kurio komanda smuko į 16-ą poziciją turnyro lentelėje.

Ispanijos čempionate Vitorijos krepšininkų, tarp kurių yra ir kapitono pareigas einantis lietuvis Tadas Sedekerskis, reikalai – geresni, su dar trimis konkurentais dalinamasi antra vieta (4/1).

Vis dėlto žurnalistas Džordže Matičius praneša, kad klubas domisi keliais Eurolygos virtuvę puikiai išmanančiais ir šiuo metu darbo neturinčiais specialistais, pirmiausia – graiku Ioanniu Sfairopoulu.

Antras pasirinkimas esą būtų italas Andrea Trinchieri, vasarą palikęs Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

J. Penarroya „Baskonia“ treniruoja antrą sezoną. Praėjusiame komanda per plauką nepateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, užėmusi devintą vietą, o Ispanijos pirmenybėse krito ketvirtfinalyje.

54-erių treneris prieš tai vadovavo Andoros „Morabanc“ krepšininkams.

Tuo metu su Vokietijos rinktine praėjusį mėnesį Filipinuose pasaulio čempionu tapęs Gordonas Herbertas, kalbėdamas „Bild“, viešai patikino neketinantis atsisakyti savo pareigų.

„Niekas neturi jaudintis, aš nepaliksiu nacionalinės komandos“, – sakė G. Herbertas.

Taip 64-erių treneris iš Kanados sureagavo į pasirodžiusią informaciją, jog gali perimti absoliutaus Eurolygos autsaiderio Vilerbano ASVEL vairą. T. J. Parkerio diriguojami prancūzai kol kas pralaimėjo visas ketverias rungtynes Eurolygoje.

Vokietijos krepšinio federacija, sudariusi sutartį su G. Herbertu iki 2025 metų, nepageidauja, jog šis prieš Paryžiaus olimpines žaidynes pradėtų derinti du darbus.

Praeityje G. Herbertas jau yra dirbęs Prancūzijoje, kur dalino nurodymus Paryžiaus „Racing“ ir Po „Elan Bearnais“ ekipoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją