Kazio Maksvyčio auklėtiniai paskutinę Eurolygos turnyro lentelės komandą svečiuose įveikė 66:63.

ALBA trūko būrio traumuotų žaidėjų: Marcuso Erikssono, Jonaso Mattissecko, Yovelio Zoosmano.

Tai – dar ne taip blogai, mat šiame sezone berlyniečiai nuolat verčiasi su didesniais ar mažesniais nuostoliais.

„Turime daugybę skylių savo valtyje. Kol bandome kamšyti vieną, atsiveria nauja“, – komandos situaciją apibūdino treneris.

Traumos ALBA – nebe naujiena. Neįprasčiau, kaip nerezultatyviai sveikieji žaidė su „Žalgiriu“.

Mažiau taškų šiame Eurolygos sezone „albatrosai“ buvo surinkę tik sykį, o nuo savo ligtolinio vidurkio atsiliko 18 taškų.

Visame turnyre jie užima antrą vietą pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 20), bet antradienį jų išstenėjo 13 – tiek pat, kiek klaidų. Nors žaidė ALBA savoje „Mercedes-Benz“ arenoje.

Dėl tokių skaičių I. Gonzalezas pirmiausia pagyrė žalgiriečių gynybą. Ir turėjo žinutę savo auklėtiniams, kokią nedažnai išgirsi iš Eurolygos trenerio lūpų.

„Puolime mums trūko pasitikėjimo. Pernelyg saugojomės klaidų, vengėme rizikos. Dėl to per daug mąstydavome prieš priimdami sprendimus.

Šitaip žaisdamas krepšinį nebūsi laimingas. Turime rasti teisingą balansą tarp rizikos ir apgalvotų sprendimų, o aš bandysiu padėti, kaip tik sugebėsiu. Po mažiau nei 48 valandų mėginsime dar kartą“, – sakė ALBA vairininkas, turėdamas omenyje ketvirtadienį laukiančią akistatą su Milano „Olimpia“ (Italija).

„Žalgiris“ tą pačią dieną namuose priims Vilerbano ASVEL (Prancūzija).

Pirmajame rate 20 taškų deficitą panaikinę kauniečiai namuose ALBA įveikė 88:81.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją