„Žaidėme puikų žaidimą, išskyrus paskutines ketvirto kėlinio minutes, bet tai yra normalu šioje situacijoje. Esu patenkintas komanda, kaip pradėjome žaidimą, gynėmės ir atakavome. Po dviejų pralaimėjimų šios rungtynės mums buvo labai svarbios“, – leidinys „AS“ cituoja katalonų trenerį.

„Barcelona“ penktadienį namie 80:72 (21:20, 24:13, 26:14, 9:25) įveikė Atėnų „Panathinaikos“ (2-4).

„Palau Blaugrana“ spaudos konferencijoje R. Grimau tvirtino, kad „Barcelona“ praėjusią savaitę turėjo gerų akimirkų, tačiau pritrūko nuoseklumo. Būtent nuoseklumo, anot trenerio, reikia siekti.

„Būna akimirkų, kai žaidžiame labai gerai. Tai mūsų tikslas yra, kad tai tęstųsi kuo ilgiau. Žaisti 40 minučių tobulai beveik neįmanoma, bet kai ateina momentas, kai prarandame keletą kamuolių ar sulėtėjame, turime šiek tiek atpalaiduoti žaidimą ir tada grįžti atgal. Šiandien mes tai padarėme“, – pabrėžė jis.

„Barcelona“ strategas negailėjo pagyrų 12 taškų pelniusiam Oriolui Pauli: „Nereikia jam nieko sakyti. Deja, iki šios dienos nesugebėjau jam skirti daugiau minučių, bet jis nusipelno žaisti. Jis labai stengiasi nuo pat pirmos dienos ir, kai turi galimybę, parodo, kad yra pasiruošęs. Jis yra profesionalus ir šaunus žaidėjas.“

Rezultatyviausias aikštės šeimininkų gretose buvo Jabari Parkeris, pelnęs 17 taškų. „Jis kasdien vis labiau supranta, kaip žaisti Europoje ir yra labai talentingas. Mano darbas – išnaudoti jį tinkamose situacijose“, – kalbėjo R. Grimau.

„Barcelona“ ekipai padėti negalėjo Rokas Jokubaitis. Kaip skelbia klubas, dėl traumos lietuvis nežais neribotą laiką. Dėl sveikatos problemų dvikovoje su „Panathinaikos“ nežaidė ir Nicolas Laprovittola.

Savo ruožtu Atėnų „Panathinaikos“ strategas E. Atamanas tvirtino, kad jo auklėtiniai pirmajame kėlinyje gerai gynėsi ir kontroliavo žaidimą, tačiau vėliau kontrolę prarado.

„Darėme per daug klaidų ir leidome varžovams pelnyti lengvus taškus. Trečiame kėlinyje nesugalėjome grįžti į žaidimą. Deja, kai kurie žaidėjai puolime nedemonstravo to lygio, kokio iš jų laukiama. Netgi tas žaidėjas, kurį jūs visi gerai žinote (nuoroda į Juancho Hernangomezas – red.p.). Vienintelis kelias pagerinti rungtynių kokybę yra gerinti žaidėjų asmeninius rodiklius. Kai kurių žaidėjų vardai labai garsūs, bet iki šiol nematau atitinkamo žaidimo lygio“, – tiesiai šviesiai rėžė PAO vedlys.

„Barcelona“ (5-1) šį sezoną iškovojo visas tris pergales savo aikštėje, savo ruožtu „Panathinaikos“ (2-4) ir toliau ieško lengvesnių kelių į pergales.

Kitą savaitę „Barca“ namuose susigrums su Belgrado „Crvena Zvezda“, o „Panathinaikos“ svečiuose žais su Berlyno ALBA.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją