Vis dar pergalės skonio Konijoje (Turkija) vykstančiame turnyre nepatyrusios lietuvės ketvirtadienį tęsė kovą dėl 9-16-ų vietų.

Nesėkmingai – bendraamžėms iš Vokietijos pralaimėta 72:73 (19:24, 13:15, 24:21, 16:13).

Lietuvės vėl beveik visas rungtynes turėjo vytis varžoves, kurios daugiausiai buvo pabėgusius 13 taškų atstumu. Tiek komandas skyrė trečiame ketvirtyje, bet mačo pabaigoje spurtavusios Gyčio Krugelevičiaus auklėtinės atsidūrė per žingsnį nuo oponenčių.

Paskutinę minutę skirtumas jau buvo minimalus, apsigynusios lietuvės turėjo 21 sek. lemiamai atakai. Vis dėlto progos jos taip ir nesusikūrė, o desperatiškas Karinos Budajevos bandymas tikslo nepasiekė.

Tradiciškai puolime Lietuvos komandą tempė Sintija Aukštikalnytė, surinkusi 28 taškus ir 9 atkovotus kamuolius, bet prametusi visus 6 tritaškius.

12 taškų pridūrė K. Budajeva, 10 – Miglė Kisarauskaitė.

Nugalėtojų gretose 24 taškais ir 13 atkovotų kamuolių pasižymėjo Annika Soltau.

Lietuvos merginų (iki 18 metų) krepšinio rinktinė

Šeštadienį lietuvių laukia žūtbūtinė išlikimo A divizione dvikova su Čekija, kuri ketvirtadienį 43:66 nusileido Belgijai. Pralaimėjimo atveju, tektų tenkintis 15-16-a vietomis ir kitais metais žaisti jau B divizione.

Net ir atidarius pergalių sąskaitą, Lietuvos komandai sekmadienį reikėtų laimėti dar kartą dvikovoje dėl 13-os pozicijos.

Su elitiniu čempionato divizionu atsisveikins trys blogiausios ekipos iš 16.

Primename, kad grupės varžybose visus tris susitikimus pralaimėjusias lietuves aštuntfinalyje 76:36 nuskriaudė ir Prancūzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją