Garbingą raštą su medaliu Kurčiui penktadienio vakarą įteikė ne kas kitas, o ilgametis jo bendražygis aikštelėje ir už jos ribų Arvydas Sabonis.

Dar metams LKF prezidentu liekantis 55-erių Sabas atsigavo po stuburo išvaržos operacijos ir atvyko pasveikinti savo draugo į Palangą, kur šį savaitgalį vyksta „Hoptrans 3x3“ turnyras.

Per pertrauką tarp rungtynių į aikštelės centrą išėjęs A. Sabonis rėžė nuoširdžią kalbą, šiltai apkabino Rimą, o galiausiai ir pabučiavo – beveik taip pat, kaip prieš 32-ejus metus, po auksinio triumfo 1988-ųjų Seulo olimpiadoje.

„Kas galėjo pagalvoti, kad štai praeis kažkiek metų ir aš Rimukui turėsiu įteikinėti medalį, suprantate? Medalis dar tiek to, bet kad Rimui jau 60 metų, pasaka (juokiasi).

Žodžiu, noriu jam palinkėti svarbiausia sveikatos ir sėkmės nelengvame darbe, nes matau, kad viena jo akis – jau kaip Michaelo Jordano. Linkiu, kad jis mažiau nervintųsi, daugiau laimėtų ir kuo ilgiau būtų su mumis!“, – iš širdies tarė Arvydas, prieš jubiliatą čiupdamas į glėbį.

Padėkojęs didžiausiam sveikintojui ir visiems susirinkusiems Maskvos srities „Chimki“ treneris R. Kurtinaitis dar atsakė ir į porą klausimų.

Pasiteiravus, ar tiesa, kad jam trijulių krepšinis tikrai nėra svetimas, nes jis pats kažkada buvo varžovų siaubas Panemunės kieme, Kurtis nesikuklino.

„Taip, tai tiesa, augau Panemunėje ir visą laiką žaidėme tris prieš tris arba keturi prieš keturis. Labai džiugu, kad šis sportas tapo olimpiniu. Matau, kad tai – krepšinio ateitis“, – teigė jis.

O paklausus, ką dabar imtų į savo trijulės komandą, Rimas prajuokino visą publiką.

„Sabo neimčiau tikrai. Jis yra geras prie stalo, bet aikštelėje tai ne“, – puikų savo humoro jausmo pademonstravo vienas geriausių snaiperių Lietuvos krepšinio istorijoje.

Primename, kad šeštadienį vyks lemiamos „Hoptrans 3x3“ turnyro kovos, kuriose susigrums aštuonios stipriausios pirmojo etapo ekipos. Atkrintamųjų startas iš Palangos Senosios gimnazijos stadione esančios arenos – 16.30 val.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)