Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionai naujajame sezone nepralaimėję išliko tik iki ketvirtojo turo. Vilniaus „Rytas“ (3-1) savo aikštėje nusileido Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ (2-2) – 88:92 (25:21, 20:20, 19:33, 24:18).

„Yra kažkoks jauduliukas man prieš kiekvienas rungtynes. Ar pas žaidėjus jis yra? Jei nors vienas to jauduliuko nejaučia, to užtenka, kad rungtynės būtų pralaimėtos. Jei nors vienas žaidėjas bent akimirką pagalvoja, kad esame stipresni už šio vakaro varžovus, to užtenka pralaimėti. Šį vakarą tai ir atsitiko.

Įėjome į rungtynes labai minkštai, laukėme to lūžio, bet varžovai pataikė, kiekvieną mūsų nesusikalbėjimą išnaudojo vos ne idealiai. Pelnyta nesėkmė. Kas mums skaudžiausia – kaip treneris dar neišaiškinau žaidėjams, kokia svarba žaisti prieš savo fanus, kurie krepšinį ir supranta, kada mes ateiname į rungtynes, o kada ne. Šiandien į rungtynes neatėjome. Norisi atsiprašyti fanų ir bandyti pasitaisyti kitose rungtynėse“, – kalbėjo „Ryto“ strategas.

G. Žibėnas nemėgino teisintis trūkstamais žaidėjais – „Rytas“ rungtynėse vertėsi be trijų svarbių žaidėjų – Marcusas Fosteris sulaukė šeimos pagausėjimo, žaisti negalėjo ir Jarvisas Williamsas bei Tomas Lekūnas.

„Ryte“ žaidžiant niekada nesakysime, kad trūksta vieno ar kito žaidėjo. Mes privalome laimėti rungtynes. Vis dėlto, jei kažkaip būtume „ištraukę“ šias rungtynes, pergalė nebūtų pelnyta. Bandome akcentuoti, kai įeiti į rungtynes, bet šiandien tikrai iki žaidėjų neprisibeldžiau ir tai didelė dalis mano kaltės. Reikia visų pirma į veidrodį žiūrėti ir aš į jį žiūriu“, – kalbėjo jis.

„Kai prieš rungtynes pamatai, kiek „Ryto“ žaidėjų nežais, daug lengviau patikėti, ką treneris sako, kad gali kovoti, gali kabintis. Tie dalykai susitvarkė. Man stebuklas, kaip galima laimėti rungtynes leidus paimti puolime 22 kamuolius. Tai nerealūs skaičiai, -Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas. – Pataikėme metimus ir ypač gera buvo trečio kėlinio pradžia. Smagu laimėti prieš čempionus išvykoje, bet jei jie „nukraujavę“, mums tai labai svarbus taškas. Žiūrime toliau, pernelyg džiaugtis negalime.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją