Kauniečiai išvykoje 72:81 (26:22, 17:23, 16:16, 13:20) nusileido Željko Obradovičiaus treniruojamam „Partizan“ klubui

„Mes rungtyniavome prieš stiprią komandą ir aš tikiu, jog 30 žaidimo minučių žaidėme gerą krepšinį. Vienintelis mane nuvylęs dalykas yra žaidėjų pasitikėjimas savimi. Kartais atrodo, jog aš jais pasitikiu labiau nei jie savimi. Turiu kažką dėl to daryti“, – po nesėkmės Belgrade kalbėjo italas.

Žalgiriečiai krisdavo į duobę ant suolo atsisėdus Keenanui Evansui, bet treneris dėl to kaltinti konkretaus žaidėjo neketino.

„Mano komandoje dėl pralaimėjimų niekada nebus apkaltintas vienas konkretus žaidėjas. Šiuolaikiniame krepšinyje esminis dalykas yra pelnyti taškus ir tai nėra tik įžaidėjo atsakomybė – aš to prašau ir kitų žaidėjų. Vienintelis dalykas tokiose situacijose, kurio aš reikalauju iš savo žaidėjų – drąsos“, – apie nesėkmingas atkarpas sėdint K. Evansui ant suolo kalbėjo treneris.

Šiose rungtynėse puikų darbą gynyboje atliko Dovydas Giedraitis, kuris Belgrado komandos lyderį Keviną Punterį paliko su 8 taškais. Tiesa, italas turėjo pastabų lietuviui.

„Dovydas sužaidė nuostabias rungtynes gynyboje, bet aš iš jo noriu daugiau puolime. Ko gero, jis yra geriausiai besiginantis mūsų komandos žaidėjas. Kuomet varžovai dvigubina K. Evansą, atsiranda galimybė Dovydui aštrinti žaidimą, bet jis jį pristabdo. Jis turi būti agresyvesnis“, – apie D. Giedraitį kalbėjo strategas.

Kalbėdamas apie „Štark“ areną, treneris teigė, jog tokiose arenose žaisti yra palaima.

„Baugu yra, kuomet neuždirbi pakankamai pinigų išmaitinti savo šeimą. Mes esame palaiminti, jog galime žaisti tokioje arenoje ir jei tave tai baugina – žaisk kitą sportą“, – apie „Štark“ arenos ypatumą kalbėjo A. Trinchieri.

Tuo tarpu „Žalgirio“ komandos lyderis Keenanas Evansas po rungtynių akcentavo leidimą varžovams pasijausti patogiai ir žaisti savo krepšinį.

„Žaidėme neblogas rungtynes, bet leidome jiems pasijausti pernelyg patogiai. Rungtynių pabaigoje padarėme keletą klaidų, žaidėme išsigandę – turime būti agresyvesni“, – kalbėjo amerikietis.

Žalgirietis po rungtynių liaupsino Dovydą Giedraitį

„Tai buvo neįtikėtina. Dovydas yra labai svarbus mūsų komandos žaidėjas. Nežinau kiek K. Punteris pelnė taškų, bet jis tikrai nebuvo tas krepšininkas, kuris lėmė mūsų nesėkmę. Tai yra D. Giedraičio gero žaidimo pasėkmė. Mums tokio jo žaidimo reikia kiekvienose rungtynėse“, – komandos draugu pasidžiaugė K. Evansas.

Gynėjas pritarė treneriui dėl Belgrado arenos atmosferos ir teigė, jog komanda su tuo tvarkėsi gerai.

„Manau, jog išlikome kartu visas rungtynes. Kuomet varžovai sužaidžia gerą atkarpą, arena užsikuria, bet mes išlikome kartu, tad nemanau, jog arena buvo didelis faktorius rungtynėse“, – komentavo žalgirietis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją