Pirmadienį šalies čempionai išvykoje 83:77 (22:16, 28:24, 18:18, 15:19) laimėjo prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (13-10).

„Žalgiris“ pirmojo ir antrojo kėlinio sandūroje spurtavo 20:2 ir nuo šio momento visą laiką išliko priekyje – nors kelis kartus buvo susikrovęs dviženklį pranašumą, ramaus gyvenimo rungtynių pabaigoje tai neatnešė.

Deivido Sirvydžio ir Gedimino Oreliko tempiami šeimininkai sugrąžino intrigą, bet galiausiai žalgiriečiai įrodė pranašumą.

„Žalgiris“ šiame mače prarado net 16 kamuolių.

„Tai buvo blogiausios sezono rungtynės, jeigu kalbame apie koncentraciją. Jeigu mano žaidėjai galvoja, kad gali nuveikti kažką svarbaus žaisdami taip – jie labai, labai klysta. Tai pasibaisėtinos rungtynės, pasibaisėtina koncentracija – galėjome laimėti rungtynes 15 taškų ir nekentėti. Tai nuodėmė“, – po susitikimo pyko A. Trinchieri.

Savo ruožtu „7bet-Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas „Žalgirį“ vadino bene geriausia komanda Europoje šiuo metu.

„Mano nuomone, „Žalgiris“ šiuo metu turbūt žaidžia geriausią krepšinį Europoje. Jeigu nori su jais kautis, negali turėti tuščių minučių – visų pirma puolime.

Privalome būti geresni puolime, turime statyti geresnes užtvaras, geriau įkirtinėti. Žinoma, jie žaidė labai agresyviai, todėl sunku išpildyti derinius.

Pirmoje pusėje jie pelnė 50 taškų, mes nieko nekeitėme, bet žaidėme daug intensyviau gynyboje ir jie antroje pusėje surinko 33 taškus. Tai ženklas man, kad mes galime žaisti ir būti konkurencingi, bet turime atlikti mažus dalykus.

„Žalgiris“ šiuo metu yra elitinė Eurolygos komanda“, – pabrėžė serbas.

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais Eurolygoje – ketvirtadienį išvykoje laukia „Monaco“ iššūkis. Pralaimėjimo atveju kauniečiams gali užsidaryti durys į įkrintamąsias varžybas, pergalės atveju šios liktų gyvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)