Pirmadienį Stambulo „Fenerbahče“ netikėtai suklupo Turkijos pirmenybėse – išvykoje 91:95 (20:20, 22:24, 19:26, 30:25) krito prieš antroje turnyro lentelės pusėje žengiantį Ankaros „Turk Telekom“ (12-15) klubą.

Skaičiuojant kovas Turkijoje ir Eurolygoje tai buvo jau ketvirtas „Fenerbahče“ pralaimėjimas iš eilės. Prieš tai vietinėse pirmenybėse buvo pralaimėta Stambulo „Anadolu Efes“ (80:90), o Eurolygoje nusileista tam pačiam „Anadolu Efes“ (80:82) ir Pirėjo „Olympiakos“ (81:84).

„Mūsų pasirodymas – milžiniškas nusivylimas. Buvome visiškai nepasiruošę šioms rungtynėms, ypač gynyboje. Gynėmės labai, labai blogai. Visiškai neapsunkinome gyvenimo varžovams ir jie galiausiai pelnė 95 taškus. Kaip komanda nerodome kietumo, darome labai daug mąstymo klaidų ir turime tai ištaisyti per labai trumpą laiką“, – po mačo sakė Š. Jasikevičius.

„Fenerbahče“ (21-5) Turkijoje žengia antroje vietoje ir jau dviem laimėjimais atsilieka nuo „Anadolu Efes“. Eurolygoje komanda finišavo šeštoje vietoje ir ketvirtfinalyje iki trijų pergalių susikaus su Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ komanda, užėmusia trečią vietą. Serija startuos jau balandžio 23 d.

Iki šios slogios atkarpos Š. Jasikevičius su „Fenerbahče“ buvo laimėjęs 30 kartų ir suklupęs vos 5. Prie komandos vairo jis stojo gruodžio viduryje, kai pakeitė atleistą Dimitrį Itoudį.

Lietuvis Turkijoje jau spėjo iškovoti ir titulą, kai vasarį į viršų kėlė Turkijos krepšinio taurę.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją