Savo arenoje šeimininkavę žalgiriečiai ketvirto kėlinio pabaigoje pirmavo net 24 taškų skirtumu – 80:56 ir neleido suabejoti savo pranašumu.

Po šio mačo serijos rezultatas tapo 2:1 žaliai baltų naudai, taigi lietuviams iki vietos Finalo ketverte Belgrade trūksta tik vienos pergalės.

Ją žalgiriečiai galės iškovoti jau po dviejų dienų, ketvirtadienį. Ketvirtosios rungtynės ketvirtadienį Kaune taip pat prasidės 20 val.

Trečią įspūdingą pasirodymą iš eilės surengė „Žalgirio“ aukštaūgis Brandonas Daviesas, kuris per 24 minutes pelnė 18 taškų (6/8 dvitaškiai, 6/7 baudos) ir buvo tiek rezultatyviausias, tiek naudingiausias (22 naud. balai) šeimininkų žaidėjas.

„Tikėjomės sunkios kovos, buvome agresyvūs, laikėmės kartu ir išlikome kantrūs. Laikėmės sistemos ir stūmėme vieni kitus į priekį. Žinojome, kad bus sunku, bet tam buvome pasirengę“, – sakė jis.

Tuo metu Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi dabartiniu serijos rezultatu ir komandos kapitonu.

„Buvo emocingos rungtynės. 2:1 – geriausias dalykas mums. Turime pasiruošti kitam mačui. Niekada neabejojame savo kapitonu. Esu laimingas, kad jam pavyko pelnyti nemažai taškų. Tai – svarbu, bet jis mums suteikia kur kas daugiau naudos nei tik tai ir niekada nepiktnaudžiauja metimais“, – teigė treneris.

P. Jankūnas patempė „Žalgirį“ tada, kai komandai to labiausiai reikėjo – graikai trečiame kėlinyje buvo priartėję iki 53:46.

Iš viso kapitono sąskaitoje – 13 taškų (5/5 dvitaškiai, 3/4 baudos) per 21 min.

Jeigu po krepšinio spektaklio Kaune serijos rezultatas bus lygus – 2:2, penktasis ir lemiamas „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ mūšis įvyktų kitą antradienį Pirėjuje.

Primename, kad pirmame susitikime Pirėjuje prireikė pratęsimo, kuriame pajėgesni buvo žalgiriečiai – 87:78, o antroje akistatoje jau atsigriebė graikai – 79:68.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)