„Žalgirio“ fizinio rengimo treneriai ir gydytojai tradiciškai tyrė žaidėjų viso kūno funkcijas, fiksavo kojų raumenų balansą, sąnarių mobilumą ir stabilumą. Testai skirti ne tik įvertinti fizinį pajėgumą, bet ir padėti tiek treneriams, tiek žaidėjams treniruočių procese.

Taip pat „Gijos Klinikose“ buvo tikrinama krepšininkų sveikata ir kūno būklė. Pagal tai bus sprendžiama, kokių medžiagų ir kokių papildų kiekvienam žaidėjui reikia sezono metu.

„Vykdome standartinius testavimus kaip ir kiekvienais metais. Jie yra skirti pagerinti treniruočių procesą, kad matant rezultatus, galėtume kiekvienam žaidėjui sudaryti individualias programas. Šiandien atliekame tik dalį testų, kitus atliksime „Žalgirio“ arenoje. Krepšininkai taip pat bendravo su dietologe, kuri akcentavo mitybos svarbą“, – sakė „Žalgirio“ fizinio parengimo treneris Justinas Grainys.

Jam pritarė ir Arnas Butkevičius: „Tyrimai naudingi tuo, kad tiek pats krepšininkas, tiek treneriai pamato, ką žaidėjas veikė per vasarą, koks yra jo pasiruošimo lygis. Stebimas raumenų balansas ir disbalansas, ką reikia stiprinti, o kur jau pakanka raumenų jėgos. Naudinga informacija tiek žaidėjui, tiek treneriui“.

Pirmadienį į Lietuvą atvykęs kanadietis Nazas Mitrou-Longas atskleidė, kad visą vasarą profesionaliai sportavo.

„Visi, kurie mane pažįsta, žino, kad rūpinuosi mityba ir, apskritai, savo sveikata. Manau, kad tai yra visų sportininkų sėkmės pagrindas. Tarpsezonis nėra toks ilgas, kaip atrodo. Manau, kad kūno priežiūra yra visus metus apimantis dalykas. Tai buvo labai produktyvi vasara, įdėjau daug darbo. Pridėjau dalykų, kad būčiau aštrus ir pasiruošęs“, – sakė N.Mitrou-Longas.

Vasarą reabilitacijai po traumos skyrė ir „Žalgiryje“ praėjusiais metais debiutavęs Keenanas Evansas.

„Jaučiuosi pakankamai gerai. Žinoma, yra dalykų, kuriuos reikia gerinti. Žinau, ką reikia stiprinti ir tą darysiu. Jau kalbėjau su J. Grainiu apie programą, pagal kurią dirbsime. Tą atlikus, būsiu mobilesnis ir visiškai pasiruošęs. Dabar jaučiuosi lyg būčiau pasiruošęs 90 procentų.

Paskutinis dalykas, kurį noriu atlikti, tai pridėti šiek tiek daugiau jėgos. Akivaizdu, kad viena mano koja dabar yra stipresnė už kitą. Ties tuo dirbau visą vasarą ir spėsiu pasiruošti sezonui“, – užtikrintas buvo K. Evansas.

Su Lietuvos rinktine pasaulio čempionate besidarbuojantį gydytoją Vytautą Kailių pavaduojantis „Žalgirio“ dublerių atstovas Andrius Aukštakalnis žalgiriečius prižiūrėjo „Gijos Klinikose“. Konsultacijų, diagnostikos ir terapijos centre krepšininkams buvo atlikti išsamūs medicininiai tyrimai.

„Žaidėjams atlikome įvairius tyrimus. Šių tyrimų rezultatus naudosime tiek sezono eigoje, tiek pasiruošime. Vieni žaidėjai vasarą daugiau ilsėjosi, kiti daugiau treniravosi, todėl matysime, kokia yra jų kūno būklė. Pagal tai spręsime, kokių medžiagų ir kokių papildų kiekvienam žaidėjui reikia sezono metu“, – teigė A.Aukštakalnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją