Vilniečių treneris Kęstutis Kemzūra po skaudaus pralaimėjimo spaudos konferencijoje neslėpė nusivylimo ir svaidėsi žaibais.

„Wolves“ geriau pradėjo susitikimą ir pirmojo ketvirčio pabaigoje pirmavo 13:9, tačiau svečiai iš Prancūzijos tuomet surengė įspūdingą spurtą 35:6 ir antrojo kėlinio viduryje išsiveržė į priekį 44:19.

Vilniaus klubui vėliau pavyko kiek išlyginti žaidimą ir neleisti varžovams bėgti dar toliau į priekį, tačiau „Paris Basketball“ išlaikė kontrolę ir triuškinantį pranašumą iki pat mačo pabaigos.

„Mes skubėjome, o pabėgo Paryžiaus komanda. Daug klydome, neapsigynėme nuo greitų atakų, nesustabdėme jų metimų. Šiandien tiesiog nebuvome pajėgūs pakovoti“, – anglų kalba spaudos konferenciją pradėjo K. Kemzūra, kurio netrukus buvo lietuviškai pasiteirauta, kas komandai nutiko paleidžiant iš rankų rungtynes pirmojo kėlinio pabaigoje.

Žurnalisto klausimas treneriui nepatiko: „Jūs buvote rungtynėse? Kodėl jūs visada manęs klausiate „kas buvo“? Taigi jūs matėte. Ar aš vienas buvau rungtynėse?“

Paprašytas pateikti profesionalų komentarą, strategas pareiškė, kad rungtynėse nebuvo jo paties komandos: „Taktikos... Zoninė gynyba... Galime ruoštis, bet norint tą žaisti reikia grįžti ir apsiginti. Tai buvo akcentuojama, bet mes to nepadarėme. Pažiūrėkite į jų pataikymo procentus: 70 proc. dvitaškiai, 50 procentų tritaškiai. Taip, kai kuriuose metė per rankas, bet jie metė tik 13 baudų metimų. Reikia pripažinti – mūsų šiandien rungtynėse nebuvo.“

Paprašytas įvardinti suprastėjusios „Wolves“ formos priežastis, treneris teigė nenorintis ieškoti pasiteisinimų: „Galime kalbėti ir burti labai daug. Nenoriu teisintis. Laikas – ne mūsų sąjungininkas, bet niekam tas neįdomu. Reikia išeiti ir kovoti. Varžovas žaidė labai gerai, bet reikia žaisti ir mums. Mano žaidėjai nesužaidė, jie neapsigynė. Paskutines rungtynes su „Monaco“ ši komanda sužaidė labai prastai, nors „Monaco“ nepadarė kažko labai įspūdingo taktiškai. Žinojome, kad Paryžiaus klubas norės sureaguoti, bet mes neatsakėme į tą reakciją“.

Sostinės ekipą prieš šias rungtynes papildė naujokas Garrisonas Brooksas, per 7 minutes pelnęs 6 taškus ir atkovojęs 4 kamuolius. K. Kemzūra tokį debiutą įvertino teigiamai: „Naujokas žaidė neblogai, gal reikėjo jam skirti daugiau minučių. Kiek jis žaidė, tiek nieko nesugadino. Jis palieka gerą įspūdį. Tikiuosi, kad jis padės mums dar daugiau.“

„Basketball“ vyriausiasis treneris – Tuomasas Iisalo, subūręs komandą savo buvusios komandos Bonos „Telekom Baskets“ pagrindu. Pusę Vokietijos ekipos žaidėjų į Prancūziją atsivežęs suomis vadinamas vienu talentingiausių Europos trenerių, o po rungtynių Vilniuje jis maloniai skyrė daugiau nei 17 minučių atsakymams į Lietuvos žurnalistų klausimus.

„Tiek daug klausimų iš žurnalistų – neįtikėtina. Man labai smagu, kad kažkam įdomūs mano komandos reikalai, Prancūzijos ir Suomijos krepšinio reikalai. Nuostabu būti šalyje, kuri gyvena ir kvėpuoja krepšiniu. Tai matau žmonėse – nuo autobusų vairuotojų iki viešbučių darbuotojų. Suomiai laiko lietuvius savo vyresniaisiais broliais krepšinyje, Lietuva mums yra įkvėpimas“, – kalbėjo T. Iisalo.

„Wolves“ šiose rungtynėse vertėsi be traumuotų Rasheedo Sulaimono ir Jeffery Tayloro. Pirmąją tarpusavio akistatą Paryžiuje „Vilkai“ pralaimėjo 78:105.

„Basketball“ klubas su 9 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu yra vienvaldis Europos taurės A grupės lyderis. Nesėkme antrąjį reguliariojo sezono ratą pradėję „Wolves“ krepšininkai savo sąskaitoje turi 4 pergales ir 5 pralaimėjimus, jie grupėje užima aštuntąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)