Prieš gerus metus įkurtą klubą A. Tapinas vadina „tiesiog negalinčio pasakyti, kieno yra Krymas, savininko užgaida ir jo kopija“.

„-31. Tiek taškų namuose susirinko „Wolves“ klubas. Ne prieš „Real'ą“, ne prieš graikų ar turkų milžinus. Prieš Paryžiaus klubą. Gerai sukomplektuotą, gerai žaidžiantį, bet vis dėlto ne grandą. Prancūzijos lygoje „Monaco“ juos prieš tris dienas „atskalbė“ su +24.

-31 namuose ir dar -26 buvo svečiuose. Po to pralaimėjimo Žiemelis klykė savo žaidėjus vadindamas sabakomis. Ką dabar darys? Nuplaks ar išveš į mišką ir lieps kasti duobę? Įdomi būtų patirtis legionieriams.

Smagu. Negalvojau, kad kada nors taip sakysiu. Visą laiką nuoširdžiai sergu, kad Kauno „Žalgiriui“, „Rytui“, „Lietkabeliui“, Vilniaus „Žalgiriui“, „Panevėžiui“, „Sūduvai“ ar bet kuriam kitam Lietuvos klubui pasisektų europiniuose turnyruose.

O čia smagu. Ir kiekvienas „Wolves“ pralaimėjimas – ar Jonavai, ar „Hapoel'iui“ – yra smagus.

Nes „Wolves“ yra antisportas, jie yra antitradicija ir antisporto dvasia. Ir ne dėlto, kad ūmai išdygo iš niekur ir ėmė reikšti ambicijas. Viskas gerai, sporte taip būna, ne visi gali džiaugtis dešimtmečių senumo tradicijomis ir fanų baze.

Bet „Wolves“ yra tiesiog negalinčio pasakyti, kieno yra Krymas, savininko užgaida ir jo kopija. Kopija jo marozinimui, jo įsivaizdavimui, kad pasišvaistys pinigais, nemokamais kvietimais, susipirks ambasadorius, vaizduotėje susikurs neegzistuojančius fanus ir visi lekuos prie jo bato.

Kopija jo siaubingai nepagarbai žaidėjams, ir nė viena prie „Wolves“ prisišliejusi mūsų krepšinio žvaigždė net necyptelėjo, net viešai nesumurmėjo, kad „gal, gerbiamasis Gediminai, nereikėtų žaidėjų vadinti sabakomis. Jeigu žaidėjus Žiemelis veš į mišką, Kaukėnas prie vairo atsisės. Ai, pala.

Lietuva jau turėjo Romanovą. Bet prie visų jo nesąmonių Romanovas mylėjo sportą. Savaip, rusiškai, bet mylėjo. Žiemelis nemyli sporto, jis nemyli krepšinio, jis nesupranta krepšinio ir jo tradicijų, jam reikia tik prestižo, kuris ateina su pergalėmis. Ir prie kojų tupinčių klusnių sabakų. Ar su marškinėliais, ar su ambasadorių titulais.

-31 namuose. Gerai. Tikiuosi, kad tie visi naujai iškepti „Wolves“ fanai, kurie pastaruoju metu labai rūpinosi kitų klubų vadyba ir finansais, labai pergyvena ir visą naktį galvos, kaip padėti savo mylimam klubui“, – feisbuke rašė žinomas visuomenininkas.

Į jo įrašą sureagavo ir pats klubo įkūrėjas G. Žiemelis.

„Andriau, nesipykim dar su Tavim. Gudelis suka tas makles su savivaldybe, Prigožino dirbtuves sugalvojo su savo viešųjų ryšių komanda.

<...> Galime mėgti, galime nemėgti – viską parodys sezono pabaiga. Dirbk savo darbą ir nesivelk į vagių ir verslininkų razborkes. Kam Tau tai. Bet jeigu reikės, Musko būdu atsakysiu, pasiruošęs“, – po A. Tapino įrašu pakomentavo G. Žiemelis.

Primename, antrąjį Europos taurės A grupės ratą „Wolves“ (4-5) krepšininkai trečiadienį pradėjo skaudžiu pralaimėjimu vieniems pagrindinių turnyro favoritų Paryžiaus „Basketball“ (9-1) atstovams – net 79:110 (13:24, 22:34, 23:23, 21:29).

Tik vieną nesėkmę per visą pirmąjį ratą patyrę paryžiečiai savo aikštėje vilniečius taip pat pranoko įtikinamai – 105:78.

Primename, kad į atkrintamąsias pateks po šešias kiekvienos grupės komandas, bet pirmąsias dvi vietas užėmę klubai keliaus tiesiai į ketvirtfinalį, o 3-6 pozicijose likę kolektyvai į kovą už savo būvį stos jau aštuntfinalyje. Aštuntfinalius ir ketvirtfinalius sudarys po vieną mačą, o pusfinaliuose ir finale reikės pasiekti dvi pergales.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)