Pirmasis finalo susirėmimas klostėsi itin atkakliai. Ir nors svečiai iš Kauno pirmavo kone visą rungtynių laiką, tačiau skirtumas nebuvo didesnis nei keli metimai. Įdomybės prasidėjo ketvirtajame kėlinuke, kuomet tauragiškiai po sėkmingo šturmo ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai (58:54).

Po sėkmingos atkarpos aikštės šeimininkai tiesiog ėmė ir sustojo. Jų švieslentės pusėje degantis skaičius 58 nesikeitė 5 minutes, per kurias KTU spėjo įmest net 16 taškų. Būtent šis neįtikėtinas spurtas atnešė pergalę rezultatu 70:62 (19:18, 17:13, 13:14, 21:17).

Nugalėtojų komandoje 5 krepšininkai surinko dviženklį taškų skaičių. Iš jų išsiskyrė Arturs Pelšs – 14, Matas Sapiega ir Gintautas Kybartas (11 atk. kam.) – po 13.

Tauragės komandoje pasižymėjo Janas Jurgo, surinkęs 16 taškų. Liudas Valantinas įmetė 14.

„Komandinė gynybą ir komandinis puolimas – pagrindinės pergalės priežastys, – po rungtynių sakė KTU komandos treneris Vytautas Pliauga. – Pavyko žaidimo metu priimti teisingus sprendimus. Vaikinai išpildė tai, ką buvome sutarę. O sutarę buvome tiesiog žaisti du prieš du. Taip pat džiaugiuosi, kad klaidų skaičius nebuvo didelis, pavyko išvengti didesnių klaidų“.

Antros finalo rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį (04-24) 14 val. Kauno KTU salėje.