Ostruve, Lenkijoje, Lietuvos ekipa apmaudžiai nusileido vietos „BM Stal“ 66:70 (17:9, 15:25, 22:13, 12:23), o komandos kapitonas Mindaugas Lukauskis į viršų kėlė vicečempionams skirtą apdovanojimą.

„Sužaidėme ne taip, kaip tarėmės. Pastatėme save į tokias situacijas, kurios nebuvo geriausios kiekvienam mūsų žaidėjui.

Žaidėme prieš Lenkijos lygos rezultatyviausią komandą, kuri vidutiniškai pelno po 87 taškus. Varžovus palikome su 70 taškų. Bet per daug praleidome taškų su pražangomis, nesulaikėme dviejų žaidėjų: Jakubo Garbaczo (22 taškai) ir Damiano Kuligo (20).

Visumoje kovojome, laimėjome kovą dėl kamuolių, puolime nugriebėme 15 kamuolių. Tai byloja apie pastangas, energiją. Atrodė, gerai žaidėme, gynyboje varžovus stabdėme, ir puolime – teisingi sprendimai.

Pritrūko kelių taškų, pirmavus 10 taškų reikėjo dar pridėti, atitrūkti 12-15 taškų ir būtume ramūs. Mes leidome jiems sugrįžti, pajausti sirgalių energiją“, – kalbėjo K. Kemzūra.

„Nepataikėme kelių laisvų metimų, tačiau buvo ir tokių tuščių atakų, tokių baltų dėmių, kur nesupratome, ką mes čia norėjome parodyti.

Liūdna, nesmagu pralaimėti finalą. Turime kuo greičiau pamiršti ir galvoti apie LKL kovas“, – tvirtino K. Kemzūra.

„Wolves“ reporteris priminė strategui apie tai, kad jis neįleido media komandos į rūbinę po pralaimėjimo ir paklausė, ką K. Kemzūra krepšininkams sakė po rungtynių.

„Liūdėti nėra kada. Svarbu išlikti kartu. Laimime ir pralaimime kartu. Juo labiau negalime vienas kito kaltinti.

Kiekvienas turime pažvelgti į save ir suprasti, ką padarėme ne taip. Reikia išmokti tas pamkokas ir siekti, kad tokios klaidos nepasikartotų“, – teigė K. Kemzūra.

Rungtynių pradžia nieko blogo „Wolves“ komandai nežadėjo. Krepšininkai išgirdo trenerio Kęstučio Kemzūros prašymą nepakartoti pusfinalio scenarijaus ir pakiliai pradėjo pirmą kėlinį, pelnydami pirmus 8 taškus ir tokį pranašumą išlaikė iki jo pabaigos – 17:9.

Antrajame ketvirtyje iniciatyvą pamažu perėmė šeimininkai, kurių gretose vilkams nepavyko sustabdyti Damiano Kuligo ir Jakubo Garbaczo tandemo, surinkusio 16 iš 25 „BM Stal“ įmestų taškų. Iki pertraukos likus žaisti 3 minutes, jau „Wolves“ atsidūrė besivejančių vaidmenyje, o ilsėtis komandos išėjo alytiškiams turint poros taškų deficitą – 32:34.

Atkarpa trečiajame kėlinyje, per kurią „Wolves“ be atsako pelnė 10 taškų, leido komandai pirmą sykį rungtynėse susikrauti dviženklį pranašumą (52:41), bet audringai savo sirgalių palaikomi Ostruvo krepšininkai baltos vėliavos neiškėlė.

Dviženklę persvarą svečiai įgijo ir paskutinio kėlinio viduryje (65:55), bet, jei išvakarėse jų varžovai nebesugebėjo rinkti taškų, tai dabar būtent „Wolves“ ištiko toks likimas. Pasipylus klaidoms ir netaikliems metimams, svečiai laimėjo atkarpą net 15:1 ir iškovojo pergalę 70:66.

Kuo greičiau užmiršti rungtynių pabaigą stengsis bene labiausiai patyręs „Wolves“ legionierius Jeffery Tayloras, prametęs 3 iš 4 baudų metimų per paskutinę minutę.

Negana to, šeimininkams pirmaujant dviem taškais, būtent švedas ėmėsi iniciatyvos į savo rankas ir tolimu metimu pabandė išvesti savo komandą į priekį, bet kamuolys nesiekė lanko.

„Wolves“ gretose finale dvigubu dubliu pasižymėjo tik šiose finalo ketverto varžybose po traumos į rikiuotę sugrįžęs Regimantas Miniotas. Jo sąskaitoje – 13 taškų ir 10 po krepšiais sugriebtų kamuolių.

Į finalo ketverto penketuką buvo išrinkti du vilkai – Eigirdas Žukauskas ir Ahmadas Caveris.

„Wolves“: Regimantas Miniotas 13 (10 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas ir Jeffery Tayloras po 12, Ahmadas Caveris 9 (5 rez. perd.), Adas Juškevičius 8, Arnas Beručka 5, Marcosas Delia 4, Kristupas Žemaitis 3. Mindaugas Lukauskis ir Rashardas Kelly nepasižymėjo, Vitalijus Kozys ir Juanas Gomezas De Liano aikštėje nepasirodė.

„BM Stal“: Jakub Garbacz 22, Damian Kulig 20, Nemanja Djurisic 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją